Na twee nederlagen op rij tegen twee lastige tegenstanders wordt het weer eens tijd voor NEC om drie punten te gaan pakken. Dit moet komende zaterdag gebeuren in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven (aftrap 16.30 uur). Het duel wordt zonder supporters afgewerkt nadat het kabinet bekendmaakte dat er drie weken geen publiek welkom is bij sportwedstrijden.

FC Eindhoven
De formatie van trainer Ernie Brandts is aardig begonnen aan de competitie. Na vier wedstrijden bezet de ploeg een zevende plek in de Keuken Kampioen Divisie na overwinningen op Jong FC Utrecht en stadsgenoot Jong PSV. Ook werd er nog gelijkgespeeld tegen Helmond Sport en verloren van Telstar. Dinsdag knokte Eindhoven zich in eigen huis naar een gelijkspel tegen Roda JC: 3-3.

De grote man aan Eindhovense zijde is Kaj de Rooij. De 19-jarige buitenspeler staat in nadrukkelijke belangstelling van de koploper van de Keuken Kampioen Divisie op dit moment: NAC Breda. Directeur Wilco van Schaik van NEC gaf in de Jarda Podcast aan dat hij ook gecharmeerd is van de linksbuiten. De Rooij was in de vier wedstrijden die hij dit seizoen heeft gespeeld al goed voor drie doelpunten en een assist. Het zou voor FC Eindhoven dan ook een enorm gemis zijn zou de jonge speler vertrekken. Zelf heeft hij al meermaals aangegeven de stap hogerop daar de club uit Breda graag te maken. Naast het talent van de Eindhovense ploeg is ook Iker Pozo een speler om naar uit te kijken. De 20-jarige Spanjaard is gehuurd van Manchester City. De middenvelder liet tegen Jong PSV een sterke wedstrijd noteren en beloonde dat met een doelpunt. Verder speelt ex-NEC’er Joey Sleegers ook voor de Blauw-Witten, maar hij maakte dit seizoen nog geen minuten omdat hij niet wedstrijdfit is. 

Eindhoven heeft dus een degelijke start van het seizoen in de benen. Het puntje van kritiek daarbij is dat de ploeg tot nu toe voornamelijk tegen de normaal gesproken ‘zwakkere broeders’ van de competitie heeft gespeeld zoals Jong Utrecht en Helmond Sport. De vraag is dus of FC Eindhoven deze start door kan zetten tegen een team van een formaatje groter.