NEC zal in de komende periode een potentiële leegloop zien te voorkomen. Dat zegt Technisch Directeur Carlos Aalbers tegenover De Gelderlander. Naast de contracten van dertien spelers, loopt ook het contract van de trainer Alex Pastoor af. 
Gabor Babos, Khalid Sinouh en Kelle Roos, Remy Amieux, Daan Disveld, Kevin Wattamaleo, Nick van der Velden, Youri Loen, Marcel Stutter, Leroy George, Melvin Platje, Danny van der Meiracker en Jordy Tutuarima zijn in het bezit van een aflopende verbintenis. 
Ook het dienstverband van Victor Pálsson loopt op 30 juni af, maar NEC heeft bij hem een optie tot koop bedongen bij zijn eigenaar New York Red Bulls. "We gebruiken de komende tijd om alles in kaart te brengen", aldus Aalbers. "Daarin laten we ons door niemand leiden. We volgen een normale procedure."
Tevens wist NEC vandaag twee IJslandse talenten te contracteren. Adam Arnarsson en Dadi Bergsson zullen vanaf 1 januari 2013 aansluiten bij de A1 van de Voetbal Academie NEC/FC Oss. Rechtsback Arnarsson komt over van Breidablik, terwijl Bergsson, die als rechtsbuiten speelt, overkomt van Trottu Reykjavik.