NEC is het seizoen geëindigd als nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie. De Nijmegenaren wisten in de slotseconden dan wel de drie punten uit het vuur te slepen (2-1), maar omdat FC Volendam Jong AZ in eigen huis opzij zette bleven de Nijmegenaren steken op plek 7. Na afloop had NEC nog geen idee wie het zaterdag treft in de play-offs, omdat de wedstrijd van De Graafschap in de 39e minuut werd stilgelegd wegens noodweer en het restant pas om 22:00 uitgespeeld zou worden.

De ploeg van trainer Rogier Meijer opende dramatisch. Na klungelig balverlies op het middenveld profiteerde Naoufal Bannis optimaal: 0-1. NEC had moeite met de lopende mensen van de bezoekers, maar kreeg naarmate de wedstrijd vorderde meer grip. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Na een fraaie dribbel van Elayis Tavsan kwam de bal voor de voeten van Edgar Barreto, die Rangelo Janga bediende. De spits faalde niet en maakte zo zijn negende treffer van het seizoen. Een aantal waar hij nooit tevreden mee zal zijn. 

Zijn ploeg hield wel het initiatief en ging moeizaam op zoek naar de tweede treffer. Zelfzuchtigheid van Tavsan, die de geheel vrijstaande Jonathan Okita compleet negeerde, en doelman Max van Herk bleken meermaals een sta-in-de-weg. Ook Rens van Eijden had het vizier nog niet op scherp staan: de centrumverdediger wist een strak getrapte hoekschop van Jordy Bruijn niet genoeg richting mee te geven. Tussendoor pareerde NEC-goalie Mattijs Branderhorst nog op fraaie wijze een inzet van Mathis Suray. Hij werd bediend door Richie Musaba, de broer van Anthony Musaba.

Na een uur voetballen werden routiniers Edgar Barreto en Rens van Eijden, zoals voor de wedstrijd al werd aangekondigd door Meijer, naar de kant gehaald. Barreto oogde opvallend fris, maar het was zijn vervanger Thomas Beekman die al binnen een minuut meer gevaar stichtte dan de Paraquayaan. Zijn inzet vloog maar net voorlangs. Niet veel later was het de andere invaller die dichtbij de goal was. Bukusu kon geheel vrij inkoppen, maar zijn poging mistte kracht. De grootste kans was, net als in de eerste helft, voor de bezoekers. Bannis kwam oog-in-oog met Branderhorst, maar net als in de eerste helft pareerde de Tielenaar knap.

Met de twee jonge Belgen en Terell Ondaan erbij ging NEC nog voor een late goal, maar het was FC Dordrecht dat het dichtstbij de winnende kwam. Het was dat Branderhorst zijn eigen weifelende redding corrigeerde, anders konden de Nijmegenaren met drie nederlagen op rij richting de play-offs. Toch kwam NEC met de schrik vrij toen Javier Vet in de absolute slotfase de veertiende hoekschop van NEC raak wist te koppen: 2-1. Op het moment van schrijven is nog onbekend wie de opponent in de eerste ronde zal worden. Wel staat vast dat NEC als nummer zeven om 21:00 aftrapt buitenshuis.

Scoreverloop:
6′ Bannis 0-1
17′ Janga 1-1
90+3′ Vet 2-1

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Barreto (60′ Beekman), Van Eijden (’60 Bukusu), Sanniez, El Karouani; Vet, Bruijn (73′ Ondaan), Okita (73′ De Wolf); Janga (75′ Baeten), Tavsan

Opstelling FC Dordrecht: Van Herk; Hobbel, Koswal, Aktas, Poll; Baggerman, Musaba, Ugur (83′ Vicario), Schuurman; Suray (67′ Vliet), Bannis

Foto’s: Rob Koppers