NEC staat op de tiende plek in het klassement van de prijs van een seizoenkaart. Koploper in dat klassement in Ajax.

Een gemiddelde seizoenskaart kost in Amsterdam toch al snel 458,50 euro, gevolgd door PSV en Feyenoord. Een en ander blijkt uit een onderzoek van de website consultancy.nl. De site gebruikte voor het onderzoek cijfers van Voetbal International en van Het Financieele Dagblad.

Een trouwe NEC-supporter moet voor zijn seizoenskaart gemiddeld 243 euro neertellen. Bij De Graafschap, Roda JC en Excelsior betalen aanhangers in verhouding tot andere clubs het minste geld voor de duurste seizoenskaart. Bij Excelsior en Feyenoord zijn de verschillen erg groot. Voor het duurste kaartje van Excelsior moet 245 euro worden opgehoest. Dat bedrag ligt iets lager dan de goedkoopste seizoenkaart van Feyenoord, die pas voor 268 euro over de toonbank gaat.

De goedkoopste seizoenkaart is te vinden bij Roda JC, waar een supporter minimaal 150 euro moet neerleggen om alle thuiswedstrijden bij te mogen wonen. Gemiddeld liggen de prijzen voor de goedkoopste seizoenkaarten tussen de 175 euro en 209 euro. Bij Ajax, PSV, AZ en FC Twente betalen fans relatief veel voor de goedkoopste variant: tussen de 223 euro bij Ajax en 263 euro bij PSV.