Met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen als start en twee thuiswedstrijden tegen Ajax en FC Twente mag NEC al gelijk vol aan de bak in de competitiestart van de Eredivisie. De toch al niet zo brede selectie wordt alleen maar kleiner als trainer Alex Pastoor in Friesland ook al geen beroep kan doen op Kevin Conboy en Bram Nuytinck.
Pastoor vindt dan NEC er prima voor staat. "We hebben ons op een gerichte manier versterkt", zegt de oud-speler van sc Heerenveen tegenover Omroep Gelderland. "Ik heb heel veel vertrouwen in de spelers die we nu hebben. Ik richt mijn aandacht en die van de spelers op het uitvoeren van de dingen die we hebben afgesproken. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt."
Pavel Cmovs zal Nuytinck in het centrum vervangen, Rémy Amieux komt in de plaats van Kevin Conboy. Voorin zal Melvin Platje voor de doelpunten moeten zorgen. Ook de Volendammer is vol vertrouwen. "Ik weet zeker dat wij klaar zijn voor het nieuwe seizoen", zegt de aanvaller op de website van NEC. "We zijn goed op elkaar ingespeeld en het gaat goed. We houden de nul vaak achterin. De doelpunten komen vanzelf wel. Het hele team heeft vertrouwen in het nieuwe seizoen."
Bij de Friezn ontbreekt middenvelder Sven Kums door een schorsing. Of de nieuwe trainer Marco van Basten Oussama Assaïdi kan opstellen is nog niet zeker. De vleugelaanvaller is dichtbij een transfer naar Ajax. Voor NEC’ers Geert Arend Roorda en Michel Breuer wordt de ontmoeting speciaal. Zij stonden enkele maanden geleden nog onder contract bij Heerenveen.