Het thuissyndroom suddert ook in oefenwedstrijden door. In een besloten oefenduel met het Duitse Victoria Köln, dat uitkomt in de Dritte Liga, ging NEC doelpuntloos met 0-1 ten onder. In het Goffertstadion moest de ploeg van Rogier Meijer het stellen zonder internationals Jasper Cillessen en Elayis Tavsan.

Ook Joris Kramer en Jordy Bruijn waren niet van de partij. Oussama Tannane is wel hersteld van zijn ziekte en startte net als Ibrahim Cissoko en Magnus Mattsson in de basis. Tannane kreeg in de 37e minuut, twintig minuten na de openingstreffer van de bezoekers, de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Vanaf elf meter schoot de spelmaker echter over. Nany Landry Dimata versierde de penalty.

In de tweede helft was NEC via de ingevallen Pedro Marques alsnog dichtbij de gelijkmaker. De kans was niet aan de Portugees besteedt. Mattijs Branderhorst maakte weer minuten, maar kon de nederlaag niet voorkomen. Philippe Sandler kwam niet in actie: de verdediger kende vorige week al een pijntje aan de hamstring en lijkt daar nog niet voldoende van hersteld.

In de voorbereiding op het huidige seizoen nam Köln het al op tegen een andere Eredivisieclub: Fortuna Sittard ging toen met 2-3 ten onder tegen de oude club van ex-NEC’er Tobias Haitz.

Branderhorst; Van Rooij (63. Gertsen), Marquez (46. Lartey Sanniez), Verdonk, El Karouani; Proper, Tannane (46. De Wit), Schöne (46. Rossen); Cissoko, Dimata (46. Marques), Mattsson.

Foto: Orange Pictures