De paar mensen langs het trainingsveld woensdagochtend zagen een relatief nieuw gezicht op het trainingsveld verschijnen: Rijk Janse. De twintigjarige doelman van de O21 kwam afgelopen zomer van Sparta Rotterdam. Sinds de winterstop traint Janse mee met de groep van Rogier Meijer.

Dat heeft te maken met een blessure van derde doelman Robin Roefs. Roefs (19) keept normaal gesproken bij de O21. Door zijn blessure kon Janse zich afgelopen weken meermaals laten zien bij de ploeg van Mark Otten en Jeffrey Leiwakabessy. Naast Roefs ontbreken Andri Baldursson en Mathias de Wolf in Mijas. Ook zij zijn geblesseerd.

Het tweetal heeft weinig tot geen perspectief in Nijmegen. Baldursson is gehuurd van Bologna, terwijl De Wolf zijn contract in Nijmegen deze zomer ziet aflopen. Roefs ligt een jaar langer vast, maar hoeft zich met Jasper Cillessen voor zich voorlopig geen illusies te maken.

Kas de Wit en Guus Gertsen, die allebei beschikken over een profcontract, pendelen dit seizoen tussen de O21 en het eerste elftal. Op de training van de eerste selectie zijn het vaste gezichten, alleen tot een debuut in de Eredivisie kwam het nog niet. Sinds FC Groningen-thuis eind augustus zat het tweetal niet meer op de bank.

Op de training woensdagochtend draaien ze ‘gewoon’ mee in de groep. Voor zover dat te beoordelen valt dan, want na een kwartier wordt de aanwezige media verzocht het trainingscomplex te verlaten. Aan het einde van de middag staat er weer een oefensessie op het programma: ook die vindt plaats achter gesloten deuren.

Volg alles van het trainingskamp van NEC in ons blog.