NEC weet dat het tegen PEC Zwolle steun krijgt van een vol uitvak. Alle 500 plekken zijn vergeven voor de wedstrijd, die op zaterdag 9 december om 20:00 uur wordt afgewerkt.

Voor NEC is er tijdens uitwedstrijden altijd garantie op veel steun. Gemiddeld reizen er zo’n 700 fans mee naar een uitwedstrijd, waarmee de Nijmeegse supporters op een keurige derde plaats staan in de Eredivisie. De grote groep trouwe aanhang heeft echter nog niet veel geluk gehad, omdat NEC dit seizoen nog niet één uitwedstrijd wist te winnen. Op 6 december kan daar overigens al verandering in komen, als NEC tegen AZ nog vijf minuten moet volhouden om de 1-2 voorsprong over de streep te trekken.

PEC Zwolle kent een prima seizoensstart. De Blauwvingers, onder leiding van Johnny Jansen, vinden zichzelf momenteel terug op een achtste plaats in de competitie. Thuis is PEC echter nog niet in topvorm. De ploeg won slechts twee keer en verloor viermaal voor eigen publiek. De laatste editie van PEC Zwolle – NEC, in februari 2022, eindigde in een gelijkspel. Jordi Bruijn zette de Nijmegenaren op voorsprong, maar slechts één minuut later lag de bal er aan de andere kant alweer in.

Foto: Orange Pictures