Onder toeziend oog van zo’n 750 belangstellenden trapte NEC zaterdagavond de oefencampagne richting het nieuwe seizoen af. Op het spiksplinternieuwe kunstgrasveld op Sportcomplex de Eendracht stonden er na drie keer dertig minuten voetbal klinkende cijfers op het nog niet vervangen ouderwetse scorebord: 11-0. Pedro Marques, de nieuwe spits, was viermaal trefzeker.

De ogen van de aanwezige fans waren vooral gericht op Marques en de andere nieuweling Joris Kramer. Beiden deden een uur mee en eerstgenoemde deed er een klein half uur over om zijn naam voor het eerst op het scoreformulier te zetten. Met een subtiel tikje zette hij de 2-0 op het scorebord, nadat even daarvoor Jordy Bruijn de score opende. Marques miste voor zijn treffer twee opgelegde kansen, tot zichtbare teleurstelling van trainer Rogier Meijer. Goede voorzetten van Ibrahim Cissoko en Bart van Rooij werden respectievelijk op de lat gekopt en hopeloos naast getikt.

Oussama Tannane, Elayis Tavsan en Danny Vukovic waren er nog niet bij in Nijmegen. Het drietal sluit vanwege verschillende omstandigheden later bij de selectie aan. Magnus Mattsson heeft na zijn knieblessure alweer met de groep meegetraind, maar voor een wedstrijd was het voor de Deen nog te vroeg. Zijn landgenoot en tevens aanvoerder Lasse Schöne was de enige volwaardig selectie-speler die aan een halve wedstrijd genoeg had: alle andere spelers speelden twee delen en dus 60 minuten mee. Alleen Mattijs Branderhorst maakte de wedstrijd vol.

Marques zou later nog driemaal scoren met een simpele binnentikker, een rebound en hard schot. Maar hij haalde ook de lachers op zijn hand, toen hij een zelfverdiende strafschop naast schoot. Cissoko zou aan het einde van de avond de meeste complimenten krijgen. De buitenspeler is zijn vleugels nog niet verloren na zijn droomstart in de selectie aan het eind van vorig seizoen en speelde menig tegenstander dol.

Zondag is de selectie vrij, waarna het maandag weer verdergaat met een grotere groep. Tavsan, Vukovic en Tannane zijn er dan (weer) bij en richten zich met hun ploeg op de oefenduels tegen DIO ’30 (woensdag 19:00) en RKC Waalwijk (zaterdag 14:00).

Scoreverloop
14’ Jordy Bruijn 1-0
26’ Pedro Marques 2-0
26’ Joep van der Sluijs 3-0
41’ Kas de Wit 4-0
44’ Mathias de Wolf 5-0
48’ Ibrahim Cissoko 6-0
53’ Jordy Bruijn 7-0
71′ Marques 8-0
76′ Marques 9-0
83′ Hopman 10-0
84′ Marques 11-0

Opstelling deel 1: Branderhorst; Van Rooij, Bronkhorst, I. Marquez, El Karouani; Proper, Bruijn, Schöne; Cissoko, P. Marques, Van der Sluijs

Opstelling deel 2: Branderhorst; Gertsen, Marquez, Kramer, Clein; Rossen, Bruijn, Schöne (45’ Hopman); Cissoko, De Wit, De Wolf

Opstelling deel 3: Branderhorst; Van Rooij, Bronkhorst, Gertsen, El Karouani (75′ Clein); Rossen, Proper, Hopman; Van der Sluijs, Marques, De Wit

Foto’s: Rob Koppers / Orange Pictures