Het worden drukke tijden voor technisch manager Edwin de Kruijff van NEC. Hij houdt zich bezig met de contractverlengingen in de selectie. Twee spelers mogen zeker vertrekken: Mihai Roman en Sam Lundholm. Dat meldt Omroep Gelderland.

Aflopende contracten
De Kruijff moet voor 1 april beslissen over de aflopende contracten in de selectie. Wojciech Golla, Mikael Dyrestam, Mohamed Rayhi, André Fomitschow en Marco van Duin liggen tot de zomer vast, maar NEC heeft op die contracten een eenzijdige optie tot een jaar verlenging. De club wil Golla voor langere tijd vastleggen. Jeffrey Leiwakabessy blijft sowieso actief als jeugdtrainer. Of hij ook doorgaat als spelers is nog niet bekend.

Huurlingen
Mihai Roman en Sam Lundholm worden dit seizoen verhuurd, maar mogen als ze terugkeren uitkijken naar een nieuwe club. Zij liggen nog tot medio 2018 vast. NEC wil hen het liefst verkopen. Joey Sleegers, dit seizoen verhuurd aan VVV-Venlo, krijgt waarschijnlijk wel een kans.

Grot en Kadioglu
Zoals bekend wil NEC langer door met talenten Jay-Roy Grot en Ferdi Kadioglu. De Kruijff is met de twee in gesprek. Grot ligt tot medio 2018 vast met een optie voor nog een jaar en kan rekenen op interesse uit Engeland. Kadioglu heeft een contract tot de zomer van 2019.

Foto: Rob Koppers