Het oefenprogramma van NEC voor het seizoen 2019/20 is bekend. De Nijmeegse ploeg staat op 26 juni om 14.00 uur voor het eerst op het trainingsveld en speelt daarna negen oefenduels voor de competitiestart op vrijdag 9 augustus.

Opvallend is dat de traditionele seizoensopening tegen SC NEC komend seizoen niet de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding is. De Nijmegenaren spelen op dinsdag 2 juli eerst om 19.00 uur tegen Overasseltse Boys en de zaterdag erna, op 6 juli, tegen SC NEC. Dat duel begint ook om 19.00 uur.

Zoals ForzaNEC eerder al meldde wordt er ook geoefend tegen Sportfreunde Lotte (dinsdag 9 juli), Almere City (zaterdag 20 juli) en De Treffers (dinsdag 30 juli). Daarnaast zijn het Duitse Wuppertaler SV (vrijdag 12 juli), de Drutense tweedeklasser DIO’30 (maandag 15 juli) en net als vorig jaar RKC Waalwijk (vrijdag 26 juli) de tegenstanders. Het duel met Almere in Amsterdam is besloten.

Open Dag
De meest aansprekende tegenstander in de voorbereiding is Osasuna. De Spaanse club promoveerde afgelopen seizoen naar de Primera Division en komt op zaterdag 3 augustus, zes dagen voor de competitiestart, naar Nijmegen voor een oefenwedstrijd tijdens de Open Dag van NEC. Het duel begint om 18.00 uur in De Goffert.

Bekijk hieronder het volledige programma:

Foto: Rob Koppers