Het lijkt dan eindelijk te gaan gebeuren: de stoeltjes in het Goffertstadion krijgen een broodnodige schoonmaakbeurt. Er duiken vrijdag foto’s op van het werk met een hogedrukspuit waarbij te zien is dat de stoeltjes die ooit rood waren hun kleur terugkrijgen.

Het is veel supporters al jaren een doorn in het oog dat de stoeltjes in het stadion meer roze dan rood zijn. Sommige fans gaan met wit gruis op hun kleding terug naar huis na een wedstrijd. In de Jarda Podcast bespraken we onlangs al dat de stoeltjes vervangen moeten worden, of in ieder geval goed schoongemaakt.

Met dat laatste is nu een begin gemaakt, met een oogstrelend resultaat. De vraag is nu alleen wat er met de rest gaat gebeuren. Er zit namelijk nogal wat werk in het schoonmaken van de stoeltjes, dat met de hogedrukspuit van top tot een moet worden gedaan en dat duizenden keren.

Vrijwilligers

NEC roept mensen die willen meehelpen met de schoonmaak op om zich te melden. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via pim.vanderhulst@nec-nijmegen.nl. Vermeld hierbij welk datum je kan (vanaf 22 juni tot en met 23 juli op doordeweekse dagen) en welke tijdvakken (9-12, 12-15, 15-17 of de hele dag).

Beluister het fragment over de stoeltjes in de Jarda Podcast, vanaf 37:15: