NEC heeft de lijst met rugnummers voor komend seizoen gepubliceerd. Opvallend is dat nieuwkomer Ali Akman een dag na zijn presentatie meteen rugnummer 9 heeft gekregen, dat vrij was na het vertrek van Thibo Baeten. De beoogde ervaren spits die nog zou moeten komen, krijgt dus een ander nummer.

Verder krijgen de nieuwe Deense aanvallers Magnus Mattson en Mikkel Duelund respectievelijk rugnummer 11 en 14. Ilias Bronkhorst krijgt rugnummer 2, terwijl Bart van Rooij nog steeds met 28 voetbalt. Verdedigers Iván Márquez en Rodrigo Guth spelen dit seizoen met 4 en 5 achterop. Dat betekent dat Kevin Bukusu nu geen 4 meer heeft, maar 70. Dat lijkt erop te duiden dat hij mag vertrekken.

Andere wijzigingen zijn te vinden bij Thomas Beekman, die 12 verruilt naar 23 en Joep van der Sluijs, die na de komst van Lasse Schöne geen 20 meer draagt, maar 22. Keepers Danny Vukovic en Robin Roefs, ook nieuw in de selectie, krijgen nummer 27 en 31. Mattijs Branderhorst behoudt rugnummer 1. Wat dat betekent voor de plek van eerste keeper is nog niet bekend.Foto header: Rob Koppers