Het nieuws dat al rondging is officieel: NEC huurt Terell Ondaan voor een seizoen van het Franse Grenoble. De 27-jarige aanvaller vult in Nijmegen het gat dat Ole Romeny had achtergelaten. Ondaan wil bij NEC meer aan spelen toekomen. NEC heeft een optie tot koop bedongen.

"Ik ben blij om terug te zijn in Nederland en te tekenen bij NEC", vertelt Ondaan op de clubsite. "Ik mocht op huurbasis vertrekken bij Grenoble en NEC maakte hun interesse kenbaar. We zijn toen in gesprek gegaan en daar heb ik een heel positief gevoel aan overgehouden. NEC heeft een jonge talentvolle groep en ik hoop met mijn ervaring het komende jaar van waarde te kunnen zijn om het elftal beter te laten functioneren."

Wilco van Schaik licht de komst van Ondaan toe: "Na het vertrek van Ole Romeny en Etien Velikonja zochten we nog een aanvallende versterking. Bij voorkeur zou dat een speler zijn met ervaring en daarnaast de nodige specifieke kwaliteiten. Zo kwamen we uit bij Terell Ondaan. Terell is een rechtsbenige aanvaller met power, snelheid en scorend vermogen. Met zijn leeftijd, multifunctionaliteit en kwaliteiten denken we dat hij een welkome versterking is voor NEC."

Dat zat er bij Grenoble niet meer in. Ondaan verliet Telstar in 2019 na een goed seizoen met 13 goals en 7 assists voor de Franse club, maar daar kwam hij niet uit de verf. Nu probeert hij het bij NEC opnieuw in de Eerste Divisie. Ondaan kwam eerder uit voor onder andere Willem II en Excelsior.

Foto: Rob Koppers