NEC heeft vrijdagavond in de Goffert met 4-4 gelijkgespeeld tegen Jong PSV. In de extra tijd werd de gelijkmaker gemaakt door Josef Kvída.

NEC begon zonder wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Roda JC. Dit betekende dat Bossaerts mocht blijven staan en Kvída genoegen moest nemen met een plaats op de bank. Bij Jong PSV begon Nijmegenaar Joël Piroe in de basis, hij speelde enkele jaren in de jeugdopleiding van NEC.

Na vijf minuten spelen kreeg NEC via een combinatie tussen Braken en Darri een grote kans om de openingstreffer te maken, de vleugelspeler schoot de bal hard in het zijnet. Niet veel later werd via de flank Okita bereikt en kreeg hij de kans uit te halen vanaf de zestien. Na enkele pogingen was het wel raak, Braken kreeg de bal en rondde af, na een voorzet van Okita: 1-0. In de beginfase was een sterk NEC te zien, waarin diverse mogelijkheden waren om te scoren. Met een dreigende Darri, die zich meermaals liet gelden in aanvallende duels. Na bijna een half uur spelen kreeg Jong PSV de eerste serieuze kans, Ramselaar mistte een-op-een met Alblas, die uitstekend redde. Nog geen minuut later was het wederom Ramselaar die net naast schoot. Na een aanval via Achahbar, kreeg Overtoom de mogelijkheid om uit te halen net buiten de zestien, dit schot werd van richting veranderd. Na de corner die hier uit volgde was het opnieuw Braken die het doel trof, middels een kopbal. Nadat keeper Van Osch de bal uit de lucht pakte, ontstond er een ongelukkige botsing met Okita. De aanvaller moest het veld verlaten per brancard. In de extra tijd van de eerste helft kwam Jong PSV terug in de wedstrijd door een doelpunt van de invaller Verreth. Niet veel later bracht Piroe de stand op 2-2. Met deze stand gingen de Nijmegenaren de rust in.

Nadat NEC had afgetrapt aan de tweede helft, kreeg NEC via Labylle met een voorzet op Romeny de kans op een treffer. NEC keerde sterk terug uit de kleedkamer en speelde zoals het begin van de eerste helft deed. Zo waren er de nodige aanvallende acties. Via de flanken werd Romeny gezocht, de bal belandde bij Overtoom en hij haalde uit, echter was dit een gemakkelijke bal voor Van Osch. Al snel was de bal weer aan de andere kant van het veld waar Gakpo het namens Jong PSV probeerde, dit resulteerde niet in een doelpunt. Achterin maakte NEC de nodige fouten, zo zorgde Van Eijden er met een belabberde pass ervoor dat een kans van Jong PSV werd ingeleid. Romeny kreeg na een mooie voorzet van Labylle de kans om binnen te tikken, maar hij schoot over. Kort daarna was het de uitploeg die via een aanval met Piroe op voorsprong kwam, Oranje-international Ramselaar kon uiteindelijk afronden: 2-3. In slotfase was het opnieuw Ramselaar die, met een krachtig schot, de score verder uitbreidde: 2-4. Richting het einde van de wedstrijd zorgde Romeny voor de aansluitingstreffer, dit keer was het wel raak vanuit een voorzet van Labylle. Vlak voor tijd kreeg NEC een vrije trap op een perfecte plaats, Achahbar zijn trap was echter niet treffend. Lartey-Sanniez probeerde het nog, maar hij schoot net naast. In de absolute slotfase wist NEC alsnog de gelijkmaker de maken, Kvída zorgde met een flinke uithaal voor de 4-4.

Volgende week vrijdag gaat NEC op bezoek bij Helmond Sport. Die wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 20:00.

Scoreverloop:
’10 Braken 1-0
’39 Braken 2-0
’45+2 Verreth 2-1
’45+3 Piroe 2-2
’73 Ramselaar 2-3
’81 Ramselaar 2-4
’86 Romeny 3-4
’90+3 Kvída 4-4

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

Toeschouwers: 9102

Opstelling NEC: Alblas; Lartey-Sanniez, Van Eijden, Bossaerts, Labylle; Van den Berg, Achahbar, Overtoom; Okita (’45 Romeny), Braken, Darri (’80 Kvída).

Opstelling Jong PSV: Van Osch; Abels, Soulas, Obispo, Theunissen; Lundqvist, Ramselaar (’86 Daneels), Duarte; Aboukhlal (’28 Verreth), Piroe, Gakpo (’63 Frey).

Foto: Rob Koppers