Het was maandagavond groot feest in de Goffert. NEC speelde tegen FC Volendam haar beste wedstrijd van dit seizoen en dat was te zien aan de einduitslag: 7-0. De goals kwamen op naam van Sjoerd Ars (2x), Anthony Limbombe, Alireza Jahanbakhsh, Navarone Foor, Jasper Waalkens en een eigen doelpunt van doelman Theo Zwarthoed.

Het op de titel verheugende publiek in de Goffert kon al na vijf minuten juichen. Toen stuurde Christian Santos Alireza Jahanbakhsh met een haarfijne pass weg. De Iraanse smaakmaker gaf voor op Sjoerd Ars, die niet bij de bal kon. Achter hem stond Anthony Limbombe. De Belg nam aan en schoot via doelman Theo Zwarthoed raak. De keeper kreeg daardoor het doelpunt op zijn naam. Vijf minuten later was het weer raak. NEC was erg dreigend en vuurde op de Palinggoal van Volendam. Jahanbakhsh schoot uiteindelijk in de rechterhoek raak: 2-0.

In de 21e minuut liet ook topscorer Sjoerd Ars zien dat hij er was. Hij tikte een voorzet van Jeffrey Leiwakabessy binnen en zorgde zo voor 3-0. Limbombe was de 1-0 nog niet vergeten en wilde voor nog een treffer gaan, deze keer wel op zijn naam. Dat lukte na een half uur. Toen kreeg de Belg de bal wel achter Volendam-keeper Zwarthoed: 4-0. Met deze overduidelijke score gingen de beide ploegen rusten.
Voor de mensen die niet meteen na rust op hun plek zaten was het even balen. Ars had zijn vizier namelijk meteen op scherp staan. De spits tikte de bal over Zwarthoed heen en zorgde zo voor 5-0 en zijn 22e competitietreffer. Een kwartier later was het weer raak. Navarone Foor schoot na een combinatie met Jahanbakhsh het halve dozijn vol: 6-0. Na de zesde goal was het weer rustig. Pas in de laatste officiële minuut scoorde NEC nog een zevende keer. Op aangeven van Ars maakte invaller Jasper Waalkens de 7-0. Enkele minuten later werd er afgefloten.

Vrijdag gaat NEC op bezoek bij MVV in Maastricht. Het duel begint om 20:00 uur.
Scoreverloop:
5’ 1-0: Zwarthoed (e.d.)
10’ 2-0: Jahanbakhsh
21’ 3-0: Ars
30’ 4-0: Limbombe
48’ 5-0: Ars
64’ 6-0: Foor
90’ 7-0: Waalkens
Opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy (56’ Appiah); Daemen (74’ Van Moorsel), Santos, Foor; Jahanbakhsh (71’ Waalkens), Ars, Limbombe.
Foto’s: Rob Koppers