Met de verkoop van Björn Vleminckx en Jasper Cillessen aan Club Brugge en Ajax haalde NEC flink wat geld op, maar er is in financieel opzicht niet alleen maar vreugde in Nijmegen. Volgens de Gelderlander loopt het aantal trouwe sponsoren van de club in rap tempo terug. Sinds juli zou er sprake zijn van een daling van zo’n tien procent.
De club loopt daardoor het nodige mis. VIPs en bedrijven die lid zijn van de sponsorclub betalen voor twee stoelen al snel zo’n zesduizend euro. Het ontbreken van een commerciële shirtsponsor raakt NEC ook stevig: de Gelderse formatie mist daardoor zeker 600.000 euro aan inkomsten, zo raamt het regionale dagblad.
Jacco Swart, algemeen directeur van de club, is bezorgd over de ontwikkelingen en heeft dan ook de hulp ingeroepen van Theo Lemmen. Die gaat met anderen aan de slag om NEC in commercieel opzicht weer wat sterker te maken. “De markt vraagt om een nieuwe benadering. De vernieuwing van het stadion is hierbij essentieel. De uitstraling, de beleving moet beter. We moeten onze gasten tijdens, rondom en buiten de wedstrijd meer kunnen bieden dan nu”, stelt Swart.
Bron: Voetbalzone