Edgar Barreto en Cas Odenthal zijn ook volgend seizoen speler van NEC. De contracten van het tweetal hadden een optie voor verlenging met één seizoen. Die optie is bij beide gelicht.

Eerder meldde ForzaNEC al dat ook Van Eijden zijn optie gelicht zag worden. Alle andere spelers met opties in hun contracten, zijn in de wachtkamer gezet. Het gaat om de drie keepers Mattijs Branderhorst, Norbert Alblas en Job Schuurman, verdedigers Terry Lartey Sanniez en Rickson van Hees, middenvelder Javier Vet en aanvallers Anton Fase en Ayman Sellouf.

Technisch directeur Ted van Leeuwen reageert: “Momenteel hebben we nog altijd te maken met de financiële gevolgen van de coronacrisis. In combinatie met het feit dat we nu nog niet weten in welke divisie we volgend jaar actief zijn, zorgt dat nog voor veel onduidelijkheid. We hebben daarom besloten de opties in de contracten van de staf en enkele spelers te lichten en tegelijkertijd een aantal contracten van spelers formeel op te zeggen. We gaan de komende periode met iedereen het gesprek aan of er nog een toekomst is bij NEC, dus de opzeggingen willen nog allerminst zeggen dat we niet met een speler doorgaan.”

Foto: Rob Koppers