NEC pakt meteen door op de transfermarkt. Na Koki Ogawa blijft ook Brayann Pereira behouden voor NEC. Dat maakt de club donderdag via de officiële kanalen bekend. De vleugelverdediger, die dit seizoen op huurbasis overkomt van het Franse AJ Auxerre, wordt definitief overgenomen. Pereira tekent een contract voor drie jaar in De Goffert.

Pereira werd begin dit seizoen op huurbasis overgenomen. Bij deze deal bedong Carlos Aalbers een optie tot koop op de voormalig jeugdinternational van Frankrijk. Deze optie is nu dus gelicht. Het bedrag dat NEC overmaakt naar Auxerre, is niet bekend. Wel is bekend dat Pereira tot de zomer van 2027 vastligt in Nijmegen. Pereira kwam vooralsnog slechts zeven keer in actie kwam voor NEC en was veelal geblesseerd. Wel maakte de vleugelverdediger een prima indruk in de beperkte speeltijd die hij kreeg, genoeg om de technische leiding van de Nijmegenaren te overtuigen van zijn kunnen.

Begin dit seizoen was de positie rechts achterin het zorgenkindje van Aalbers. NEC begon het seizoen met enkel Bart van Rooij voor deze positie. De technisch directeur van de Nijmegenaren is maar wat blij dat die vacature voor komend seizoen wat eerder is ingevuld. “Pereira heeft zich inmiddels bewezen, al was dat nog niet voor het brede publiek”, doelt Aalbers op de langdurige blessures van de verdediger. “Hij brengt andere kwaliteiten met zich mee ten opzichte van andere Eredivisie-spelers. Hij is ontzettend snel en heeft een goede drive. Hij heeft veel pech gehad met blessures, maar ik ben ervan overtuigd dat hij de komende jaren van waarde gaat zijn”, sluit de technisch directeur hoopvol af.

Foto: Orange Pictures