NEC is er zaterdagavond niet in geslaagd de Trofeo Santa Cruz in de wacht te slepen. Op het vakantie-eiland Tenerife verloor de ploeg van trainer Dwight Lodeweges met 2-0 van de plaatselijke trots, die met deze wedstrijd het seizoen officieel aftrapte en de selectie presenteerde.
NEC begon de wedstrijd in het stadion Heliodoro Rodríguez López met twee verrassende namen in de basiself: Mitchell Burgzorg en Jhonny van Beukering. Burgzorg speelde in plaats van Niels Wellenberg met het oog op wedstrijd tegen VVV, die Wellenberg wegens een schorsing moet missen. Van Beukering verving Bjorn Vleminckx, die gisteren op de training een blessure opliep. Verder liet trainer Dwight Lodeweges het team dat de laatste weken speelde intact.
De wedstrijd begon om 21:00 uur plaatselijke tijd bij een temperatuur van 24 graden. Voor NEC was het echt een trainingstrip, de selectie werkte vanmiddag nog een training af.
In de beginfase waren er kansen over en weer. Namens NEC was Lorenzo Davids dichtbij een doelpunt, hij stuitte echter op de Spaanse doelman. In de 13e minuut scoorde Nino de openingstreffer namens de thuisploeg. Hij mocht (in buitenspelpositie?) alleen afgaan op Gabor Babos en scoorde: 1-0. Het spel golfde op en neer in de eerste helft tussen twee teams die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Erton Fejzullahu (schot) en Jhonny van Beukering (vrije trap) zorgden voor de wapenfeiten namens NEC. De Spanjaarden claimden aan het einde van de eerste helft een strafschop na een vermeende overtreding van Arek Radomski, maar die werd niet gegeven.
Na de rust verschenen Niels Wellenberg en Dominique Kivuvu aan de aftrap bij NEC. Zij vervingen Rens van Eijden en Arek Radomski. NEC begon goed met een grote kans voor Moestafa El Kabir, maar zijn schot ging naast. Even later kopte Wellenberg over. Tenerife is effectiever met de kansen. Na tien minuten is het raak: 2-0. Na iets meer dan een uur spelen worden Van Beukering en El Kabir vervangen door Rick ten Voorde en Rutger Worm. In het laatste half uur van de wedstrijd gebeurt er niet zoveel meer. De thuisploeg heeft het initiatief, maar dringt niet meer aan.
Al met al was het een verdiende overwinning voor Tenerife, dat klaar lijkt voor de Primera Divison, die volgende week van start gaat. NEC speelde niet slecht en kan terugkijken op een prima trainingskamp en wedstrijd ter voorbereiding op de komende wedstrijden in de Eredivisie.
De selectie van NEC keert zondag weer terug naar Nijmegen en wordt maandagmiddag weer op het trainingsveld bij De Eendracht verwacht. Aanstaande zaterdag staat in het McDOS Goffertstadion de wedstrijd tegen VVV Venlo op het programma.
Bron: NEC-Nijmegen.nl