NEC heeft woensdagavond vier jeugdspelers gecontracteerd. In het bijzijn van hun familie werden de spelers op een interactieve manier gepresenteerd aan de aanwezigen door algemeen directeur Wilco van Schaik in het Goffertstadion. Ook oud-spelers als Arnaut Groeneveld en Bram Nuytinck lieten een boodschap achter voor de jeugdexponenten.

Het gaat om Ayman Sellouf, Anthony Musaba (beide O19), Rickson van Hees en Ruben Roefs (beide O17). Eerstgenoemde speelt in de O19-1 onder Rogier Meijer, die er vanwege personeelsproblemen in huis niet bij kon zijn. De trainer is vanaf vandaag aangesloten bij de technische staf van het eerste en dus zijn ook zijn werktijden veranderd. Sellouf werd als eerste naar voren geschoven en werd door hoofd jeugdopleiding Iddo Roscher geloofd. "Hij heeft meerdere teleurstellingen te verwerken gekregen, maar is altijd hard blijven werken."

Ayman Sellouf toont aan wel in zichzelf te geloven. "Mijn volgende doel is om volgend jaar mijn contract te verlengen", aldus de 17-jarige flankspeler, die zichzelf omschrijft. "Ik hou ervan om vooruit te spelen. Je speelt ten slotte om te scoren. Ik kan een mannetje passeren en scoor, niet geheel onbelangrijk, af en toe een doelpunt. Ik heb dit seizoen acht treffers achter mijn naam staan en ook nog zes assists." Sellouf speelt bij O19 linksbuiten.

Zijn maatje Anthony Musaba staat aan de andere kant, op rechtsbuiten. Musaba trainde recentelijk al mee met de eerste selectie en zat al tweemaal op de bank. Alle spelers werden gekoppeld aan een selectiespeler, voor Musaba was dit Jonathan Okita. Okita geeft zijn gedachte over zijn toekomstige concurrent: "Ik heb Anthony nu een paar keer op de training gezien en hij is een hele rappe speler. Hij is heel technisch en lichtvoetig." Zelf ziet Musaba nog wel wat verbeterpunten. "Ik ben zeker bereid om mee te verdedigen, alleen mijn tactisch inzicht moet ik nog ontwikkelen", aldus de 18-jarige Nijmegenaar, die voor drie jaar heeft getekend.

Vervolgens schoof Francois Gesthuizen aan. De trainer van de O17 zag ook twee spelers uit zijn team tekenen. De eerste is een Amerikaans international, Rickson van Hees. "Ik deed in Amerika ooit mee aan een trainingskamp en werd toen geselecteerd voor de Verenigde Staten Onder 17." Rickson (16) is een speler die gekenmerkt wordt door zijn uitstekende mentaliteit. "Hij lijkt hier aan tafel het braafste jongetje van de klas, maar in het veld gaat hij voorop in de strijd. Hij is altijd klaar voor alles wat hem komen gaat. Hij is altijd voorbereid op alles. Doen we een positiespel, neemt hij het voortouw. Als trainer geniet ik daarvan", omschrijft Gesthuizen de linksback.

Tot slot beschikt NEC over een talentvolle keeper. Robin Roefs is pas 16 jaar, maar wordt bij de KNVB al gekenmerkt als het ijskonijn. De keeperstrainer van de voetbalacademie zegt het volgende: "Van zijn gezicht valt nooit af te lezen hoeveel het staat. Of we 4-0 voorstaan of 0-2 achter; aan Robin kun je het niet zien. Maar dat kan ook een valkuil zijn", zo weet Roefs zelf ook. "Maar in het moderne voetbal is het heel belangrijk om rust uit te stralen als keeper. Je moet niet iedere bal lang naar voren knallen." Wat Roefs uniek maakt, is dat hij fouten durft te maken. "Daarvoor leiden we spelers uiteindelijk op, om beter te worden. Hij is nu bijvoorbeeld heel bewust bezig met zijn positionering. Dat hij daardoor dan een foutje maakt tegen FC Utrecht, is alleen maar goed voor zijn ontwikkeling."