NEC heeft dinsdag Javier Vet gepresenteerd als nieuwe speler. De 27-jarige middenvelder was transfervrij en tekent in Nijmegen voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Vet speelde afgelopen twee jaar voor De Graafschap.

Wilco van Schaik op de clubsite: "Javier is een speler met ervaring, loopvermogen en fysieke kracht. Dat zijn specifieke kwaliteiten die we nog in ons jonge elftal wilden toevoegen. Nadat we hoorden dat hij openstond voor N.E.C. zijn we direct in contact getreden en hebben elkaar in de gesprekken gevonden. Javier heeft zowel ervaring in de Keuken Kampioen Divisie als in de Eredivisie, waardoor we ervan overtuigd zijn dat hij ons met zijn kwaliteiten en ervaring verder kan helpen. Zijn senioriteit zal ons jonge team verder helpen, waardoor we erg blij zijn om hem te verwelkomen bij NEC.’

Vet zou bij De Graafschap zijn gebleven als de club was gepromoveerd naar de Eredivisie, maar dat ging door de coronacrisis niet door. Daarop besloot hij te vertrekken en gebruik te maken van zijn transfervrije status. Ondanks buitenlandse interesse uit onder andere Engeland bleef Vet al die tijd transfervrij. Nu tekent hij dus bij NEC en keert hij terug in de Eerste Divisie.

NEC heeft met Vet een extra optie voor de controleursposities in huis. De afgelopen weken speelden daar Jordy Bruijn, Edgar Barreto en Dirk Proper, terwijl Syb van Ottele af en toe inviel. Bruijn is zeker van een basisplaats, waardoor Vet zich waarschijnlijk zal richten op de plek naast hem.

Foto: Rob Koppers