Pavel Cmovc heeft er goed aan gedaan om zich in zijn eerste seizoen in Nederland te laten verhuren. De verdediger werd in de zomer door NEC overgenomen van Slavia Praag, maar wist dat hij in Nijmegen niet bijster veel aan spelen toe zou komen. Cmovc ging daardoor naar BV Veendam en heeft de leiding van NEC ervan overtuigd om de optie in zijn contract te lichten.

De twintigjarige Cmovc komt volgend seizoen naar De Goffert en staat nu tot 1 juli 2013 onder contract bij de Nijmeegse Eredivisionist, zo meldt NEC op haar website. Carlos Aalbers toonde zich zeer tevreden over de Tsjechische jeugdinternational. "Pavel heeft zich bij Veendam goed ontwikkeld", zei de technisch directeur in De Gelderlander.

Cmovc, die dit seizoen 27 competitiewedstrijden in de eerste divisie speelde, toonde zich in zijn nopjes met de verlenging van zijn verblijf bij NEC. "Ik leef er helemaal voor. Nu is Veendam nog belangrijk. We staan vierde. We draaien een goed jaar. Doel is deelname aan de play-offs. Als we dat achter de rug hebben, telt alleen NEC nog voor me."

Bron: Voetbalzone