Robin Roefs heeft een langdurig contract getekend dat hem tot 2028 bindt aan NEC, zo is zondagmiddag bekend geworden op de FANDAG. De 20-jarige doelman is dit seizoen de tweede keuze achter Jasper Cillessen.

Het huidige contract van de Heeswijker liep komend seizoen af. Eerder gaf Carlos Aalbers tegenover Voetbal International aan zekerheid te willen hebben dat de doelman volledig fit is, aangezien Roefs de tweede seizoenshelft van vorig jaar miste vanwege een blessure ”Wij hebben bij hem aangegeven dat hij onze tweede keeper zou worden als hij zich in de voorbereiding zou laten zien en kon aantonen dat hij fit was. Ik denk dat menig technisch directeur een keeper van dertig jaar erbij had gehaald. Als ik aan de technische staf vraag of Robin er klaar voor is als Jasper morgen geblesseerd raakt en zij instemmen, dan kiezen we hiervoor’’, gaf Aalbers aan.

Roefs komt ook uit voor Oranje onder 19, waar hij tot zeven optredens kwam. De afgelopen seizoenen was hij derde doelman, maar door het vertrek van Mattijs Branderhorst kon hij een plekje opschuiven in de pikorde.

Foto: Rob Koppers