NEC heeft het contract van Ferdi Kadioglu verlengd. Dat werd bekend gemaakt na de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd met RKC Waalwijk. Het jeugdexponent van NEC had nog een contract tot de zomer van 2019, dat nu is opengebroken en verlengd tot de zomer van 2021. 

Kadioglu reageert op de clubsite: “Ik voel me goed bij NEC en heb vertrouwen in de club. Ik heb me hier als speler en als persoon kunnen ontwikkelen. We gaan door met hard werken aan de ambitie die we allebei hebben: NEC weer naar de Eredivisie te brengen.”

Technisch directeur Remco Oversier: “We zijn heel erg trots dat Ferdi, als gezicht van onze florerende jeugdopleiding en als kind van de club, zijn overeenkomst openbreekt en voor een mooie periode verlengd. Dit is ook een prachtig signaal naar iedereen die met hem werkt en heeft gewerkt, zowel bij de jeugd als bij het eerste. Het verlengen van deze overeenkomst geeft aan dat hij, samen met ons, verder wil groeien.”

Afgelopen zomer waren er geruchten dat Kadioglu in de belangstelling stond van Vitesse, maar tot een serieus bod van de Arnhemse rivaal kwam het niet. De in Arnhem geboren middenvelder debuteerde vorig seizoen onder Peter Hyballa en brak record na record, onder meer als jongste Eredivisie-debutant van NEC en jongste Eredivisie-doelpuntenmaker van NEC. Hij kwam tot dusver tot 38 wedstrijden voor NEC, waarin hij vijf doelpunten maakte.

Foto: Rob Koppers