NEC heeft zich versterkt met Geert-Arend Roorda. De Fries tekent voor twee seizoenen, waarbij NEC een optie voor een derde jaar heeft bedongen. Roorda moet nog wel medisch gekeurd worden.
Voor Alex Pastoor is Roorda (24) een oude bekende. Vorig seizoen kwam hij op huurbasis een half jaar uit voor Excelsior, waar Pastoor vorig seizoen nog de coach was. In vijftien duels maakte de middenvelder negen doelpunten voor de Kralingers.
Mede door blessures speelde Roorda dit seizoen slechts twaalf wedstrijden voor SC Heerenveen, waaronder tien invalbeurten. Vorig seizoen toonde NEC ook al interesse, maar koos Roorda voor een langer verblijf in Friesland.

Update – 26-4-2012 – 18:20 NEC slaat dubbelslag op transfermarkt

NEC heeft donderdagavond via de officiële kanalen bekendgemaakt dat de club twee spelers heeft vastgelegd. Stijn de Looijer komt over van FC Den Bosch en Geert-Arend Roorda is door de medische keruing gekomen en komt over van sc Heerenveen. Beide spelers zijn transfervrij vastgelegd. De Looijer tekent een contract voor vier seizoenen, Roorda tekent voor twee seizoenen met een optie voor nog een extra seizoen.

Roorda is blij met zijn overstap: "Ik zie NEC als een logische stap in mijn carrière. Het is een sfeervolle club met een talentvolle selectie. En er wordt goed voetbal gespeeld. Daarnaast kijk ik er naar uit om weer samen te werken met trainer Alex Pastoor". Technisch directeur Carlos Aalbers is in zijn nopjes met de transfer: "Geert Arend is een uitstekende aanwinst voor de selectie van NEC. We halen met hem een sterke en dynamische middenvelder in huis met goede technische kwaliteiten. We zijn dan ook zeer verheugd over zijn komst."

Stijn de Looijer is een middenvelder die zijn jeugdopleiding bij FC Den Bosch genoot. Nu maakt hij transfervrij de stap naar de Eredivisie. De Looijer heeft veel zin om in Nijmegen aan de slag te gaan: "NEC heeft aangetoond dat talenten zich daadwerkelijk ontwikkelen. Tijdens de gesprekken met de club heb ik daar nogmaals een duidelijke bevestiging van gekregen. Kortom, ik kijk er naar uit om er een succesvolle tijd van te maken in Nijmegen."