NEC heeft Oliver Zelenika gecontracteerd. De 25-jarige doelman was de afgelopen twee weken op proef in Nijmegen en heeft een dermate goede indruk achtergelaten om een contract te verdienen. De Kroaat tekent tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar.

Zelenika moet de oplossing zijn voor het keepersprobleem in Nijmegen. Gino Coutinho stopte er vlak voor het verstrijken van de transferdeadline mee en Norbert Alblas, die de routinier verving, raakte geblesseerd aan zijn knie. Met alleen Marco van Duin en Jong NEC-doelman Job Schuurman over moest NEC dringend op zoek naar een extra keeper.

Technisch directeur Remco Oversier: "De afgelopen periode zijn we met ons scoutingsapparaat heel actief aan het speuren geweest naar een geschikte keeper met een vergelijkbaar profiel die per direct aan kan sluiten bij ons eerste elftal na de blessure van Norbert Alblas. Oliver heeft de afgelopen periode, waarin hij zonder contract zat, hard doorgetraind voor zichzelf waardoor hij er ook nu direct kan staan als het nodig is. We wensen Oliver veel succes hier in Nijmegen."

De Kroatische Zelenika is de derde doelman die op proef kwam in Nijmegen. Eerder liepen Osman Hadzikic en Leonard Nienhuis zonder succes stage. "Ik ben erg blij om in Nijmegen te zijn. Ik ben goed opgevangen door de groep en alle andere mensen in de club, dus mijn eerste indrukken zijn erg positief. Daarnaast is het heerlijk om weer iedere dag op het veld te staan. Ik kijk er naar uit om dit seizoen mijn steentje bij te dragen aan het elftal."

Zelenika zat sinds de zomer zonder club nadat hij transfervrij vertrok bij Lechia Gdansk. Daarvoor speelde hij bij Dinamo Zagreb, waar hij de jeugdopleiding doorliep. NEC speelde in 2008 in de groepsfase van de UEFA Cup tegen de Kroatische topclub.

Foto: Rob Koppers