NEC heeft het kalenderjaar 2014 afgesloten met een driepunter tegen MVV Maastricht. In het Goffertstadion werd het tegen de Limburgers 4-1. Christian Santos was met twee doelpunten en één assist de man of the match. 

NEC begon met de vaste elf aan de wedstrijd met de Maastrichtse club. Maar zoals het NEC dit seizoen betaamt, begon het uiterst zwak aan de wedstrijd. Daar kon MVV van profiteren. Na vijf minuten schoot middenvelder Davy Brouwers de bal uit een afstandsschot langs Joshua Smits.
NEC kwam zoals gewoonlijk pas na een halfuur weer langszij. Het was Christian Santos die de bal ontving van de MVV-verdediging na een mislukte voorzet van Anthony Limbombe. De Venozulaan knalde de bal prachtig langs keeper Jo Coppens. In het vervolg van de eerste helft bleef NEC zeer matig. Met de kansen die het kreeg, werd niet goed omgesprongen, terwijl het achterin veel te makkelijk de bal weggaf.

De tweede helft begon een stuk beter dan de eerste, want bij de eerste aanval was het raak voor NEC. Sjoerd Ars kreeg de bal bij Santos. Hij legde de bal breed op Limbombe en hij schoof de bal eenvoudig langs Coppens. Na een uur werd de zwakke Alireza Jahanbakhsh vervangen door Navarone Foor en de jeugdexponent had bijna een gouden invalbeurt, want na amper dertig seconden kopte hij de bal rakelings voorlangs de goal.
De derde treffer van NEC kwam een kwartier voor het einde van de wedstrijd. In de kluts kwam de bal terecht bij Santos, die vervolgens de zestien inging en de bal langs de doelman frommelde. Die doelman frommelde op dezelfde manier ook bijna de bal in eigen doel, met Limbombe dichtbij. Daarbij besliste scheidsrechter Eric Braamhaar dat het een strafschop werd voor NEC.

Hoewel niemand bij NEC begreep waarom de arbiter deze beslissing genomen had, nam Tom Daemen er dankbaar gebruik van. Hij maakte tegen zijn oude ploeg de 4-1. Met nog tien minuten op de klok was het beste van NEC er ook wel weer vanaf.
Scoreverloop:
5′ Bryan Smeets 0-1
26′ Christian Santos 1-1
50′ Anthony Limbombe 2-1
74′ Christian Santos 3-1
79′ Tom Daemen 4-1
Kaarten: –

Opstelling: Joshua Smits; Giovanni Gravenbeek, Rens van Eijden, Kevin Conboy, Jeffrey Leiwakabessy; Tom Daemen, Christian Santos (86′ Cihat Celik), Gregor Breinburg; Alireza Jahanbakhsh (62′ Navarone Foor), Sjoerd Ars, Anthony Limbombe.

Foto’s: Rob Koppers