Na Luc Nieuwenhuijs gaat NEC zich opnieuw versterken met een aanvaller van een andere Gelderse club. Basar Önal gaat De Graafschap verlaten voor de Nijmeegse Eredivisionist. Voor de Turkse Nederlander legt NEC naar verluidt iets meer dan één miljoen euro neer. Daarnaast zou er een doorverkooppercentage bedongen zijn door De Graafschap.

NEC en De Graafschap hebben op hoofdlijnen een akkoord bereikt over Önal. Dinsdag moeten de laatste formaliteiten worden afgerond en als Önal de medische keuring doorstaat, tekent hij een vierjarig contract bij NEC. Meerdere Eredivisieclubs zaten achter de Turks jeugdinternational aan: SC Heerenveen zag een bod op de aanvaller afgewezen worden en vond de vraagprijs van de club uit Doetinchem te hoog.

Önal is een linksbuiten, die ook op andere aanvallende opties uit de voeten kwam. Hij was afgelopen seizoen een van de smaakmakers van De Graafschap, dat zesde eindigde in de Keuken Kampioen Divisie. Önal werd clubtopscorer met negen doelpunten en was bovendien goed voor zes assists. Ook het seizoen ervoor was hij al aardig op stoom, zo laat Bart Frouws, (data)journalist bij Voetbal International, zien.

Tekst gaat verder onder het X-bericht.

Önal zou na Stijn van Gassel en Luc Nieuwenhuijs de derde zomeraanwinst van NEC zijn. Ook Sami Ouaissa sloot kort geleden aan bij de Nijmegenaren, maar hij werd afgelopen winter al wel overgenomen van Roda JC. Centraal achterin, in de spits een voorin wil de club zich nog versterken, zo lieten trainer Rogier Meijer en technisch directeur Carlos Aalbers weten.

Foto: Orange Pictures