NEC heeft Steeven Langil tot het einde van het seizoen vastgelegd met een optie voor nog een seizoen. De 29-jarige vleugelspeler uit Martinique was transfervrij na een verblijf bij de Poolse topclub Legia Warschau. Daarvoor speelde hij in België en Frankrijk.

Technisch directeur Remco Oversier bevestigde de interesse eerder tegen ForzaNEC.nl. De club hoopte voor het verstrijken van de transferdeadline een vleugelspeler aan de selectie toe te voegen na het vertrek van Jay-Roy Grot. Nu gebeurt dat alsnog, gezien de transfervrije status van Langil.

"Het type vleugelspeler welke hij is zou mooi passen op onze rechterflank", zei Oversier donderdag. "Mohamed Rayhi is een echte dribbelaar, Langil is meer van de diepgang. Zoals elke positie kan dat keuze geven aan de staf en dat is prettig. Daarnaast kan hij ook vanaf links prima uit de voeten."

NEC richt zich op Nederlandse spelers, maar Langil is een uitzondering. "In Nederland hebben we aan dit aanvullende profiel en bijbehorende kwaliteit niet kunnen vinden en Steeven volgen we al langdurig. Hij bleek echter nooit haalbaar, tot nu, mede dankzij zijn transfervrije status. Zijn ervaring op topniveau in combinatie met zijn leeftijd kan de groep goed gebruiken."

Foto: Wikimedia/Commons