NEC heeft in de eigen Goffert met 3-1 gewonnen van FC Den Bosch. Goed was het spel in de eerste helft zeker niet, maar Den Bosch was niet effectief genoeg om dat af te straffen. In de tweede helft nam NEC afstand van de Brabanders, met dank aan invaller Christian Santos.

NEC had in de basis één wijziging aangebracht, in verband met de schorsing van Tom Daemen. Giovanni Gravenbeek maakte als vervanger zijn debuut in de basis. Met hem had NEC in de eerste helft erg veel moeite met de stugge Bosschenaren, die erg defensief speelde. Terwijl verscheidene kansen van Navarone Foor, Sjoerd Ars, Marcel Appiah, Alireza Jahanbakhsh, Anthony Limbombe en Kevin Conboy verloren gingen, kwam Den Bosch er in de counter af en toe gevaarlijk uit.
Het duurde tot in de blessuretijd van de eerste helft tot NEC tot scoren kwam. Joshua Smits schoot de bal naar voren, richting Limbombe. Keeper Bruno Appels was eerder bij de bal, maar hij kreeg de bal springend niet weg, waardoor Sjoerd Ars de bal eenvoudig langs de op de grond liggende Appels kon mikken.

Na rust werd de matig spelende Foor vervangen door Christian Santos, die zijn jarige trainer Ruud Brood na drie minuten zijn gelijk gaf. Uit een voorzet van Jahanbakhsh schoot de Duitse Venezolaan met een halve omhaal de bal prachtig in de kruising.
Daarna bleef NEC, dat beter speelde dan in de eerste 45 minuten, aandrukken met kansen, maar NEC had het vizier niet op scherp staan. Vijf minuten voor het einde was het alsnog de 3-0. Een corner van Alireza, goed voor drie assists deze wedstrijd, werd binnengekopt door Christian Santos. In de allerlaatste minuut redde Den Bosch nog de eer, in de persoon van Joey Belterman.

Scoreverloop:
45+1’: Sjoerd Ars 1-0
48’ Christian Santos 2-0
88′ Christian Santos 3-0
90+2′ Joey Belterman 3-1

Kaarten: Rens van Eijden, Sjoers Ars, Kevin Conboy (NEC), Anthony Lurling (FC Den Bosch)
Opstelling: Joshua Smits; Marcel Appiah, Rens van Eijden, Tobias Haitz, Kevin Conboy; Gregor Breinburg, Navarone Foor (46’ Christian Santos), Giovanni Gravenbeek (86′ Cihat Celik); Alireza Jahanbakhsh, Sjoerd Ars, Anthony Limbombe (67’ Jeffrey Leiwakabessy).
Foto’s: Rob Koppers.