NEC heeft het contract met Jakob Jantscher verlengd. De Oostenrijker kwam begin september over van Red Bull Salzburg en tekende voor een jaar, met een eenzijdige optie voor nog een jaar. Die optie heeft NEC nu gelicht, waardoor Jantscher ook volgend seizoen in Nijmegen speelt. Mocht NEC degraderen, zou Jantscher wel kunnen vertrekken.
Contracten Stutter, Loen en Tutuarima opgezegd
De aflopende contracten van Marcel Stutter, Youri Loen en Jordy Tutuarima zijn door NEC formeel opgezegd. Volgens de regels van de KNVB moet de club het drietal voor 1 april uitsluitsel bieden. De Nijmegenaren willen graag verder met Stutter en Loen. Voor Tutuarima is geen toekomst meer in Nijmegen.
Wel verlenging Smits en Leiwakabessy
Reservedoelman Joshua Smits en cultheld Jeffrey Leiwakabessy kunnen wel rekenen op een nieuw contract. Smits (21) gaat binnenkort met de club om de tafel om te onderhandelen over een twee- of driejarig contract. Met Jeffrey Leiwakabessy is NEC in gesprek voor de nadere toekomst als speler en trainer. Na dit seizoen gaat NEC ook nog praten met Ryan Koolwijk over een nieuw contract. Zijn verbintenis loopt deze zomer af.