NEC heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door de uitwedstrijd bij Excelsior te verliezen. De Nijmegenaren hadden de koppositie kunnen pakken, maar faalden in de tweede helft. Twee corners werden de Nijmegenaren na rust fataal en brachten NEC na de 1-0 van Vleminckx ineens op achterstand. NEC herpakte zich nog wel, maar in de slotfase schoot Bergkamp de Kralingers naar de 4-2 verdiende zege.
In de openingsfase komt het initiatief van NEC, maar echt gevaarlijk kunnen de Nijmegenaren niet worden. Na exact een kwartier lost Vleminckx het eerste schot op het doel van Excelsior, maar de inzet van de Belg zeilt over. Daarna raakt het duel wat meer in evenwicht. Na een dik half uur komt NEC plotseling op voorsprong. Een scherpe voorzet van Goossens vanaf links wordt door Vleminckx van dichtbij binnen gegleden.
Zonder overtuigend en dominant te spelen controleert NEC het duel op een sfeerloos Woudestein, maar Excelsior krijgt via Alisic kort na de 0-1 een redelijke kans. Het schot van de middenvelder gaat net voorlangs. Kort daarop probeert George in een tegenaanval Vleminckx te bereiken, maar zijn voorzet is net te scherp. Verder valt er nauwelijks iets te genieten het Rotterdamse Kralingen.
Na rust probeert een offensiever Excelsior meer druk te zetten op de NEC-defensie dat daardoor meer ruimte krijgt. De eerste goede kans is NEC. Een soepele aanval via Sibum en Vleminckx komt terecht bij Zimling die zijn schot met moeite gekeerd ziet door Paauwe. De rebound kan net niet worden benut door Goossens. Dan kantelt het duel binnen drie minuten volledig en komen de Rotterdammers op stoom. Eerst verwerkt Nuytink een corner zwak. De bal komt voor de voeten van Clasie die hard raak schiet. De volgende corner wordt direct in de touwen geknikt door verdediger Bovenberg en zo staat NEC ineens met 2-1 achter.
Als het offensief van Excelsior weer luwt, komt ook NEC weer wat terug in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd bedient Schone in de diepte Sibum die in de lange hoek raak schiet, 2-2. Maar opnieuw recht een gretig Excelsior de rug en tonen de Kralingers opnieuw veerkracht. Via Bergkamp wordt Babos voor de derde keer verslagen. Die slag komt NEC, ondanks een licht slotoffensief, niet meer te boven. In de blessuretijd wordt het zelfs 4-2 in de couter via een prachtige soloactie van de snelle Fernandez. De spits omspeelt Babos en ook twee NEC-verdedigers in het doelgebied kunnen geen redding meer brengen. NEC verliest daarmee voor het eerst deze competitie.
Verslag: Omroep Gelderland
Voor foto’s van deze wedstrijd klik hier.