NEC heeft zondagmiddag een buitenkansje laten liggen om de gevarenzone even achter zich te laten. De ploeg van coach Wiljan Vloet had bij FC Groningen de winst voor het grijpen, maar liet de thuisclub toch nog ontsnappen: 2-2.
De thuisclub begon zwaar gehavend aan de klus. Liefst zes vaste krachten (Granqvist, Stenman, Svejdik, Ajilore,Andersen en doelman Luciano) ontbraken in de startende elf van coach Ron Jans. Ondanks de absentie van de Braziliaanse goalie besloot de Groningse oefenmeester twee reservegoalies op het wedstrijdformulier te zetten. "Omdat Brian van Loo niet helemaal fit is", legde Jans voor de aftrap uit.
NEC verscheen een stuk completer aan de aftrap. Toch kende de opstelling van Wiljan Vloet een grote verrassing. Patrick Pothuizen stond in de basis omdat Rens van Eijden vanwege een enkelblessure niet inzetbaar bleek.

De personele problemen bij de thuisclub werden nog wat groter toen Sepp de Roover al in vierde minuut moest afhaken met een enkelblessure. Onmidellijk nadat oud-NEC’er Mike Zonneveld als zijn vervanger in het veld was gekomen, nam Groningen de leiding. Spits Tim Matavz kreeg van zijn slap ingrijpende bewaker Zomer alle gelegenheid om uit de draai raak te schieten: 1-0. 
NEC had een half uur nodig om van die klap te bekomen. Een dode spelsituatie hielp de Nijmegenaren over het dode punt. Youssef El-Akchaoui legde een corner bij de eerste paal neer, Björn Vleminckx kwam keurig voor zijn man en kopte knap raak: 1-1.
Na de hervatting was de strijd lang in evenwicht, Maar een goed uitgevoerde counter bracht NEC in de 66e minuut in winnende positie. Saïdi gaf de bal mee aan John Goossens, die vervolgens fraai over de wild uit uitkomende Van Loo viel. De doelman bezwoer zijn onschuld, maar vond geen gehoor bij scheidsrechter Van Boekel: strafschop. El-Akchaoui schoof de bal onberispelijk in de hoek: 1-2.
Groningen leek geklopt, maar kwam in een krankzinnige slotfase toch nog langszij. Nadat invaller Pedersen, opnieuw na slap verdedigen, voor 2-2 had gezorgd, kregen beide ploegen ieder nog twee opgelegde kansen. Een doelpunt bleef echter uit, zodat er ook geen winnaar te vieren was. 
Verslag: De Gelderlander
Foto: Pro Shots