Bart van Rooij, Dani Theunissen, Lance Duijvestijn en Steven Smulder trainen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee met het eerste van NEC. De Nijmeegse club geeft de vier talenten de kans om zich te laten zien.

Van Rooij speelt als rechtsback bij NEC onder 17 en Theunissen (foto) is vleugelaanvaller van onder 19. Theunissen trainde afgelopen seizoen al een aantal keer mee en debuteerde ook al onder trainer Adrie Bogers. Duijvestijn komt over van ADO Den Haag waar hij speelde als middenvelder. Ook Smulder speelt op die positie. Hij maakte een jaar geleden de overstap van Feyenoord naar NEC.

Technisch directeur Remco Oversier: "Elke talentvolle speler kent zijn eigen pad naar het profvoetbal. Bij NEC geven we zorgvuldig richting aan dit proces, door voor iedere speler een op maat plan te faciliteren. Voor deze jongens is dit, in deze fase van hun ontwikkelingsproces, een mooie kans die ze met beide handen aan moeten grijpen door elke dag te vechten voor hun kans en eigen ontwikkeling."

Foto: Rob Koppers