Etien Velikonja is vertrokken bij NEC. De 31-jarige aanvaller keert op huurbasis terug bij ND Gorica, de club die hij een jaar geleden nog verruilde voor NEC. Aangezien het contract van Velikonja na die verhuurperiode afloopt, zit zijn tijd in Nijmegen erop.

Door het vertrek van Sven Braken moest NEC vorige zomer met haast op zoek naar een nieuwe spits. De club kwam uit bij Velikonja, die in Nederland eerder bij Willem II had gespeeld. Zijn debuut tegen FC Den Bosch was met een goal en een assist als invaller nog succesvol, maar verder stelde de spits voornamelijk teleur.

Hoewel Velikonja niet overtuigde bij NEC werd zijn eenjarige contract wel verlengd door een opmerkelijke clausule. De Nijmegenaren hebben die contractverlenging nooit bevestigd, maar bronnen rond de club melden dat de verbintenis van de aanvaller verlengd zou worden na een bepaald aantal optredens voor NEC.

Aan het begin van dit seizoen werd al duidelijk dat Velikonja weinig perspectief had op speeltijd in Nijmegen. De Sloveen zat drie keer op de bank en viel in de wedstrijd tegen Almere City FC nog in om iets te forceren, zonder succes. De negen minuten die hij toen meedeed waren zijn laatste in Nijmeegse dienst.

Foto: Rob Koppers