Met een fluitconcert de rust ingaan en onder applaus de tweede helft afsluiten. NEC liet twee kanten van zichzelf zien tegen PEC Zwolle. Voor rust een lamgeslagen, zwakke kant en na rust een dominante, aanvallende kant. Het resultaat was een terecht gelijkspel: 2-2.

De rust werd ingeleid met een fluitconcert van de NEC-fans. Een paar minuten eerder raakte Wojciech Golla een lange bal van PEC compleet verkeerd met zijn hoofd. Hierdoor stelde hij spits Lars Veldwijk in staat om de 0-2 over Van Duin te wippen. Daarvoor was er al weinig te genieten voor de Nijmeegse fans. Het gemis van Kirsten was al vroeg te merken in De Goffert. Van Duin leidde bijna een tegengoal in na een slippertje.

Vierde keeper
De defensie liet ook zien dat het nog niet gewend was aan de nieuwe doelman. Dat NEC achterin niet altijd even scherp was, was te merken bij de openingstreffer van de gasten. De vrijstaande Trent Sainsbury kopte een vrije trap van Stef Nijland achter doelman Marco van Duin. De keeper zat er nog met zijn hand aan, maar kon de 0-1 niet voorkomen.

Dat terwijl NEC tot aan de goal niet onverdienstelijk speelde. De ploeg van Ernest Faber creëerde goede kansen met snelle vleugelaanvallen. Af en toe waren de spelers toch niet scherp genoeg, wat leidde tot slordig balverlies of in het geval van de 0-1 een tegentreffer. Daarna was NEC tot aan de rust van slag. De Nijmegenaren probeerden wel aan te vallen, maar hadden moeite om bij de goal te komen. Christian Santos lukte dat na een goede actie van Anthony Limbombe, maar de Venezolaan schoot vol op doelman Kevin Begois. NEC was lamgeslagen en ging onder hels gefluit de kleedkamer in.

Ommekeer
NEC begon de tweede helft meteen goed. Na zeven minuten tastte Begois volledig mis bij een voorzet van Limbombe. De bal kwam voor de voeten van Janio Bikel, die snoeihard raak schoot: 1-2. Dit zorgde voor een energieboost bij iedereen met een rood-groen-zwart hart. De fans geloofden weer in een ommekeer. Het geloof werd alleen nog maar groter toen Limbombe, die nog niet lekker in de wedstrijd zat, vanaf de linkerflank de bal fantastisch in de lange hoek pegelde: 2-2.

En Van Duin, die in de eerste helft nog geen spectaculaire indruk maakte, hield NEC na rust een aantal keer op de been. Nu NEC vooral in de aanval was, loerden de bezoekers op de tegenaanval. Hierdoor kon de doelman zich laten zien.  Aan de andere kant was NEC via Limbombe, Foor en Santos enkele keren gevaarlijk. Het was duidelijk dat de Nijmegenaren geen genoegen namen met een punt.

PEC Zwolle deed dat echter ook niet en kreeg nog een paar goede kansen. Zo raakte Veldwijk de paal na een goede combinatie en kwam NEC goed weg. Met nog tien minuten op de klok en een 2-2 stand zorgde dit voor een spannende slotfase. Hierin redde Van Duin NEC nog een keer door met zijn voet de bal nog net tegen te houden. Het was billenknijpen, maar beide ploegen scoorden niet meer: 2-2.

Volgende week zaterdag gaat NEC op bezoek bij SC Cambuur. De wedstrijd begint om 19:45 uur.

Scoreverloop
21’ 0-1: Sainsbury
44’ 0-2: Veldwijk
53’ 2-1: Bikel
62’ 2-2: Limbombe

Gele kaarten
Van Eijden (NEC), Van Polen, Marcellis (PEC Zwolle)

Opstelling NEC: Van Duin; Kane, Van Eijden, Golla, Woudenberg; Bikel, Foor, Breinburg; Sleegers (75’ Appiah), Santos, Limbombe.

Opstelling PEC Zwolle: Begois; Marcellis, Sainsbury (73’ Hebling), Lam, Van Polen; Brama, Bouy, Ehizibue; Nijland (89’ Thomas), Veldwijk, Menig (85’ Lazic).
Foto: Rob Koppers