In een wervelende voetbalshow heeft NEC in het eigen Goffertstadion niets heel gelaten van FC Groningen. Uiteindelijk werd het zaterdagavond 4-0, een eindstand waar de bezoekers zich nog gelukkig mee mochten prijzen. Leroy George (twee keer), Lasse Schöne en John Goossens brachten het tot zaterdagavond moeilijk scorende NEC de drie punten.
NEC begon in Nijmegen in de wetenschap dat concurrenten VVV en De Graafschap op voorsprong stonden in hun eigen wedstrijden tegen respectievelijk Heracles Almelo en Roda JC. Duidelijk was om 20.45 uur dus dat er een resultaat moest worden neergezet door de ploeg van Alex Pastoor. En dat gebeurde. Werkelijk vanaf minuut één greep NEC de gasten bij de keel om negentig minuten lang niet meer los te laten. Het was dan ook een wonder dat de 1-0 pas viel in de 21e minuut. Navarone Foor, die speelde in plaats van de geschorste Nick van der Velden, stuurde Leroy George met een prima pass diep waarna de al weken sterk spelende buitenspeler koel bleef voor Groningen-keeper Luciano. De aanname met rechts was uitstekend en met zijn sterke linkerbeen schoof hij hem onder Luciano door.

Tot dat moment waren er al grote kopkansen geweest voor Rens van Eijden en zelfs de kleine Foor kwam in kansrijke positie. Maar daarmee was het nog niet gedaan voor Groningen in de eerste helft. Na iets meer dan een half uur spelen stoomde nota bene centrale verdediger Bram Nuytinck op over de rechterflank. Zijn voorzet bereikte Lasse Schöne die onhoudbaar raak schoot: 2-0.
In de tweede helft had NEC het even moeilijk. Het baltempo en de precisie die de bezoekers in de eerste helft kansloos lieten, was er even net wat minder, waar de Groningers een aantal malen bijna van kon profiteren. Na iets meer dan een uur spelen was het echter een Groningse verdediger die NEC de helpende hand bood. Centrale verdediger Jonas Ivens taxeerde een verre uittrap van Gabor Babos totaal verkeerd. George was er vervolgens als de kippen bij en pikte de bal op. Handig omspeelde hij Luciano en tekende voor de 3-0. In de 77e minuut ging George zelfs op voor een hattrick maar invaller John Goossens tikte het schot van de Surinamer net voor de doellijn nog even aan. Het mocht de pret niet drukken in de wedstrijd die van NEC-zijde de beste was van het seizoen.
Door de eerste Nijmeegse overwinning na drie nederlagen houdt NEC de clubs onderin voorlopig nog even van het lijf. Het gat met de degradatieplaatsen is echter nog steeds maar vier punten. Maar het vertoonde spel en de overmacht waarmee FC Groningen zaterdag opzij werd gezet moet absoluut vertrouwen geven. Het leverde de grootste overwinning op van het seizoen.
Voor foto’s klik hier.