Joris Kramer vertrekt definitief NEC. De verdediger keert terug bij Go Ahead Eagles, waar hij eerder als huurling speelde. De verdediger lag in De Goffert nog vast tot 2025 met een optie voor nog een jaar. NEC doet geen uitspraken over de hoogte van de transfersom, maar wel is duidelijk dat NEC het bedrag wat de club vorig seizoen betaalde voor Kramer heeft terugverdiend.

Kramer (26) kwam uiteindelijk tot 24 duels voor NEC. Het afgelopen seizoen begon de verdediger als basiskracht. Door een blessure en de opmars van Philippe Sandler moest Kramer echter vooral genoegen nemen met een reserverol. Met de komst van Bram Nuytinck leek die rol ook dit seizoen voor hem weggelegd.

Technisch directeur Carlos Aalbers licht het vertrek van Kramer toe. “Met de komst van Nuytinck in de achterhoede van ons elftal is het perspectief op speeltijd voor Joris gewijzigd. We begrijpen dat Joris graag zo veel mogelijk speelminuten maakt en een vaste basisspeler in een elftal wordt. Joris is een echte prof en een fijne collega om mee samen te werken. Daarom te meer gunnen we hem een overstap naar een club waar hij zich kan bewijzen. We wensen Joris alle goeds voor de toekomst.”

Foto: Orange Pictures