NEC heeft per direct afscheid genomen van Gabriël Culhaci. De 21-jarige linksback werd sinds de zomer gehuurd van FC Utrecht als concurrent van Souffian El Karouani. Hij won de strijd niet en keert nu terug naar de Domstad.

El Karouani beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak bij NEC en is met assists erg belangrijk voor de ploeg. Na het vertrek van Bas Kuipers greep hij zijn kans en Culhaci werd aangetrokken om de concurrentiestrijd aan te gaan. De van Utrecht gehuurde linksback kwam echter maar tot drie invalbeurten in Nijmeegse dienst. Wilco van Schaik: “We hebben de situatie van Gabriël de afgelopen weken met hem en FC Utrecht besproken. FC Utrecht gaf aan Gabriël vaker op het veld terug te willen zien en heeft daartoe besloten hem terug te halen.”

“Door de snelle ontwikkeling van Souffian El Karouani kwam Gabriël weinig aan spelen toe, wat niet ideaal is gezien zijn leeftijd en verhuurperiode. We snappen de wens van FC Utrecht en zijn akkoord gegaan met hun vraag, omdat bij ons enkele jonge spelers zich inmiddels hebben ontwikkeld en ook in aanmerking komen voor deze positie. We wensen Gabriël alle succes in de toekomst.”

“Het plan wat we hadden met Gabriël: ervaring opdoen bij een eerste elftal in de Keuken Kampioen Divisie, is door gebrek aan speelminuten niet goed tot uiting gekomen”, zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite van Utrecht. “Daarom is er in onderling overleg besloten dat het beter is voor de ontwikkeling van Gabriël dat hij weer gaat aansluiten bij Jong FC Utrecht.”

NEC neemt het vrijdag op tegen de ploeg van Culhaci, Jong FC Utrecht. De wedstrijd begint om 21.00 uur.

Foto: Rob Koppers