NEC heeft de vierde nederlaag op rij geleden. Totaal onnodig werd het in De Goffert 2-0 voor PSV.
In het eerste bedrijf kregen beide ploegen kansen op een treffer. De grootste aan PSV-zijde was voor Georginio Wijnaldum. Na een schitterende actie van Kevin Strootman schoot de middenvelder annex aanvaller op de paal.
Tegen het in een te laag tempo spelende PSV deed ook NEC nadrukkelijk van zich spreken. Género Zeefuik testte zijn voormalig PSV-collega Andreas Isaksson met een hard schot, waarna de Brabanders aan een achterstand ontsnapte toen Ryan Koolwijk zijn vizier niet op scherp had staan. De middenvelder schoot, na slap ingrijpen van de Eindhovenaren, oog in oog met de Zweedse goalie over.
Na de onderbreking bleef PSV worstelen, waardoor bij de thuisploeg het geloof in een zege toenam. Stef Nijland was dicht bij een treffer, maar zijn inzet verdween maar rakelings naast het PSV-doel. Ook Melvin Platje scoorde niet, zijn kopbal was niet zuiver genoeg.
De late opleving van PSV kwam volledig uit de lucht vallen. NEC-aanvaller Leroy George mocht zich de openingstreffer aanrekenen. Zijn balverlies stelde Strootman in staat Zakaria Labyad te bedienen. Laatstgenoemde prikte de bal binnen na vijfentachtig minuten spelen: 0-1. Tot overmaat van ramp zorgde Tim Matavz twee minuten later voor de beslissing. Zijn geplaatste schot bleek de nekslag voor NEC, dat meer verdiend had.
Voor foto’s klik hier.