NEC gaat mogelijk in zee met investeerders uit het Midden-Oosten. Dat meldt Voetbal International. Technisch adviseur Danny Hoekman zou de club aan contacten kunnen helpen die de financiële zorgen kunnen verlichten.

Hoekman was als trainer werkzaam in onder andere Qatar en Saudi-Arabië. Volgens hem zijn er daar mensen die willen investeren in NEC. Een overname is niet aan de orde, maar bijvoorbeeld wel een financiële injectie in de jeugdopleiding.

Algemeen directeur Bart van Ingen heeft in december een gesprek met Hoekman over de strategie. "We zijn bezig met een propositie voor de academie", zegt hij in het weekblad. " Ik denk dat die buitenlandse interesse er daadwerkelijk is, al kost zoiets wel tijd en focus. Mensen in het Midden-Oosten en Azië hebben geen enkel idee wat NEC Nijmegen is."

Een Arabier gaat natuurlijk niet zonder voorwaarden investeren in NEC. Van Ingen ziet daar verschillende oplossingen voor. "Variërend van naamgeving van de academie tot kennisuitwisseling, stationeren van spelers en trainers of een participatie in transferrechten. Natuurlijk zijn er nadelen te bedenken, maar feit is dat wij onze omzet niet op een veel hoger niveau krijgen dan nu."

"Het is sterk of slim zijn. Als wij willen dat meer talenten in het eerste elftal komen, zullen we een kapitaalinjectie moeten krijgen. Dat zie ik de gemeente Nijmegen niet een-twee-drie doen, dus we moeten creatief zijn", zinspeelt Van Ingen op de moeizame onderhandelingen met de gemeente over de verkoop van het Goffertstadion.

Foto: Rob Koppers