Het slechte spel van NEC kent nog geen ophouden. De ploeg van trainer Adrie Bogers speelde vrijdagavond in extremis gelijk tegen FC Emmen: 1-1.

Het geplaagde NEC kreeg al na vier minuten een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Mohamed Rayhi werd na een goede pass van Mart Dijkstra gevloerd in het zestienmetergebied en scheidsrechter Kevin Blom wees naar de stip. Arnaut Groeneveld, die een week eerder al een strafschop miste tegen FC Den Bosch, schoot deze keer tegen doelman Dennis Telgenkamp. Nog geen twee minuten later kopte Ted van de Pavert uit een corner op de lat. Het bleef 0-0, maar NEC had de score al vroeg moeten openen.

Qua spel bood FC Emmen NEC prima partij, toch kwamen de bezoekers pas na zestien minuten tot de eerste echte kans. Een poging van ex-NEC’er Youri Loen zeilde net naast en Michael Chacon schoot even later over het doel van keeper Joshua Smits. Net op het moment dat NEC weinig leek te creëren, besloot Guus Joppen een uitstapje naar voren te maken. De rechtsback kreeg de ruimte en gaf op tijd de pass aan Schuurman, die snoeihard raak schoot: 1-0.

Foto’s: Rob Koppers