NEC heeft dinsdagavond in Weurt tegen het Qaterese Al Gharafa met 0-0 gelijkgespeeld. Jack de Gier liet veel jeugdspelers minuten maken.

Net als vrijdag ontbraken er enkele spelers bij NEC. Ferdi Kadioglu, Frank Sturing en Michael den Heijer waren niet van de partij.

In de eerste minuten van de wedstrijd maakte Al Gharafa vooral het spel, maar dit leidde niet tot veel gevaar. Na ruim een kwartier spelen gaf Wesley Sneijder een mooie hoge pass op de linksbuiten, maar die voorzet werdt weggewerkt. Romeny kreeg nog een grote kans op de 1-0, maar de keeper hield tegen. Aan het einde van de eerste helft waagde Braken een poging van dichtbij, maar die bal eindigde in de handen van de keeper.

In de tweede helft was het een aanvaller Al Gharafa die net over schoot. Het was vooral de Qatarese ploeg die de wedstrijd domineerde. Haouat dwong de keeper van Al Gharafa nog tot een redding met een schot. Verder gebeurde er weinig spannends in de tweede helft. Vlak voor tijd haalde Buwalda de recordinternationaal van Oranje, Wesley Sneijder, nog onderuit. De verdediger ontving hier een gele kaart voor.

Opstelling NEC eerste helft: Coutinho; Hoogveld, Dijkstra, Kvída, Joppen; Jansen, Achahbar, Oratmangoen; Theunissen, Braken, Romeny.

Opstelling NEC tweede helft: Coutinho; Van Rooij, Buwalda, Potjes, Spierings; Smulder, Hiensch, Duijvestijn; El Kharouani, Van Zundert, Haouat.