In de zoektocht naar een nieuwe nummer negen is NEC uitgekomen bij FC Groningen-spits Kevin van Veen. Na het wegvallen van Bas Dost is de spoeling voorin erg dun bij de Nijmegenaren en daar moet 32-jarige aanvaller verandering in brengen. NEC is echter niet de enige club die aast op de handtekening van de Eindhovenaar, meldt Stefan Bleeker van RTV Noord.

Na de blessure van Bas Dost is Koki Ogawa de enige overgebleven optie voor Rogier Meijer in de punt van de aanval. Het is nog maar de vraag of Dost nog terugkeert bij NEC, dus heeft de directie besloten te kijken naar manieren om de voorhoede te versterken. Tijdens deze zoektocht is NEC uitgekomen bij Kevin van Veen, de spits van FC Groningen. Van Veen werd begin dit seizoen met veel bombarie binnengehaald bij de Trots van het Noorden, maar weet de hooggespannen verwachtingen vooralsnog niet waar te maken. Dit leidt tot onvrede bij supporters, trainer Dick Lukkien én Van Veen zelf. De spits heeft een discussie met Lukkien gehad waarin hij verbaal “over de grens” is gegaan, vertelde de Eindhovenaar tegenover The Scottish Sun. Overigens ontkende zowel Van Veen als Lukkien dit later.

NEC is echter niet alleen in de strijd om Van Veens handtekening. Ook Roda JC en NAC Breda zouden volgens Bleeker hebben geïnformeerd naar de beschikbaarheid van de spits. Van Veen vertelde voor de camera van ESPN ook dat er vanuit Schotland “best veel interesse” is. In Schotland staat de spits er erg goed op. Van Veen scoorde voor het Schotse Motherwell 25 keer in 38 optredens vorig seizoen, wat logischerwijs interesse heeft gewekt bij meerdere clubs. Bij Groningen staat de teller vooralsnog op vijf doelpunten in veertien duels. Witte rook over een transfer hoeft men op korte termijn overigens niet te verwachten. De goalgetter is momenteel in Schotland, om bij de aanstaande bevalling van zijn vrouw te zijn.

Voetbal International meldt juist ‘dat verhalen over NEC en Van Veen de prullenbak in kunnen en dat hier totaal geen sprake van is’.

Foto: Orange Pictures