NEC heeft vrijdagavond met 2-1 verloren in Deventer van Go Ahead Eagles. Na een slechte eerste helft legde de ploeg van Rogier Meijer in de tweede helft beter voetbal op de mat, echter lukt het niet om een gelijkmaker te maken. Doordat FC Volendam won, zakt NEC naar plek 7 op de ranglijst.

Voor NEC stond er deze wedstrijd niets meer op het spel. De ploeg van Rogier Meijer kan dit seizoen niet meer hoger eindigen dan de zesde plaats op de ranglijst. Rens van Eijden keerde terug nadat hij hersteld is van een blessure, ook Jordy Bruijn begon weer in de basis. Daarentegen ontbraken Dirk Proper (blessure) en Édgar Barreto (schorsing) aan Nijmeegse zijde.

Go Ahead Eagles dat fel aan de wedstrijd begon wist al vroeg op voorsprong te komen, in de zevende minuut ging Terry Lartey Sanniez na een slordige inspeel bal van Mattijs Branderhorst in de fout en opende Luuk Brouwers namens de Deventenaren de score: 1-0. NEC had in het eerste deel van de eerste helft heel weinig in te brengen en maakte een totale apatische indruk. Jonathan Okita haalde in de zestien Martijn Berden onderuit en hierdoor kreeg de thuisploeg een strafschop die vervolgens werd verzilverd door Sam Hendriks. Javier Vet wist te ontsnappen aan een rode kaart, de middenvelder schoof met zijn voet door op de enkel van een tegenstander. Richting het einde van de eerste helft wist NEC een aansluitingstreffer te maken: Bruijn werd onderuit gehaald waarna zelf vanaf elf meter raak wist te schieten. Kort hierna probeerde Elayis Tavsan gelijk te maken, zijn schot in de rechterhoek was echter te zwak en een prooi voor doelman Jay Gorter.

NEC kwam feller uit de kleedkamer in de tweede helft. Het kreeg al snel een goede kans: Bart van Rooij had de ruimte aan de rechterkant en gaf laag voor op Rangelo Janga, die de bal bijna kon binnenglijden bij de eerste paal maar Gorter had een goede reflex in huis en kon de bal tegenhouden met zijn voet. Even later was het Okita met een goede poging voor de gelijkmaker, maar opnieuw tikte Gorter de bal uit de hoek. Go Ahead had na rust weinig meer te vertellen, maar NEC wist er vooralsnog niet in te slagen om de 2-2 te maken. In het laatste kwartier van de wedstrijd sloeg Martijn Berden nog bijna toe in de counter, maar Branderhorst was paraat. De 2-2 zou op basis van de tweede helft niet onterecht zijn, Okita waagde een poging, maar die ging net voorlangs. In de slotfase werd een schot van Bruijn heel knap uit het doel gehaald door doelman Gorter. Branderhorst moest vlak voor tijd ook nog eens in actie komen nadat invaller Jacob Mulenga een poging waagde om te scoren.

Scoreverloop:
‘7 Luuk Brouwers 1-0
’25 Sam Hendriks 2-0 (penalty)
’41 Jordy Bruijn 2-1 (penalty)

Gele kaarten:
’90+4 Cas Odenthal

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

Opstelling Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Julliani Eersteling (’71 Wout Droste), Sam Beukema, Justin Bakker, Bas Kuipers; Boyd Lucassen, Luuk Brouwers (’55 Jay Idzes), Giannis-Fivos Botos (’86 Zakaria Eddahchouri); Martijn Berden, Sam Hendriks (’86 Jacob Mulenga), Bradley van Hoeven (’71 Antoine Rabillard).

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Rens van Eijden (’64 Thomas Beekman), Terry Lartey Sanniez, Cas Odenthal, Souffian El Karouani; Javier Vet, Jordy Bruijn (’84 Mathias De Wolf), Jonathan Okita; Elayis Tavsan, Rangelo Janga.

Foto: Orange Pictures