NEC heeft woensdagavond op bezoek bij PSV met 3-2 verloren. Het kwam op achterstand, maar wist zich knap terug te vechten en maakte het PSV nog lastig in de tweede helft. Doelpuntenmakers aan Nijmeegse kant waren Mikkel Duelund en Jonathan Okita.

De ploeg van Rogier Meijer trad in dezelfde opstelling aan tegen PSV als tegen Go Ahead Eagles afgelopen zondag. Édgar Barreto keerde na twee maanden terug in de wedstrijdselectie nadat gisteren bekend werd dat hij na dit seizoen stopt met voetballen.

NEC was in de beginfase erg onzorgvuldig met de bal. Ballen werden gemakkelijk ingeleverd bij PSV. Na een klein halfuur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Ritsu Doan, de Japanner kreeg alle tijd om uit te halen en raak te schieten. Even later mocht NEC een eerste doelpoging noteren, Elayis Tavsan schoot de bal zijdelings over het doel van Yvon Mvogo. Na 36 minuten verdubbelden de Eindhovenaren de voorsprong. Een prachtige uithaal van Érick Gutiérrez ging in de bovenhoek en Mattijs Branderhorst was volstrekt kansloos: 2-0.

Tweede helft

Na rust was NEC dichtbij een treffer, een prachtige bal van Lasse Schöne kwam bij Ali Akman terecht maar de spits schoot net naast. NEC begon sterk aan de tweede helft en leek zich te beseffen dat een treffer cruciaal kon zijn in de strijd om plaats acht. Na een uur spelen wist PSV op 3-0 te komen door een goal van Eran Zahavi op aangeven van Phillip Max. Na 66 minuten was daar eindelijk de verdiende Nijmeegse goal. Op aangeven van Bart van Rooij kon invaller Mikkel Duelund de bal keurig binnentikken. Na een fraaie actie van Ibrahim Cissoko wordt de aanvaller neergehaald door Jordan Teze en dat leverde een strafschop op. Jonathan Okita ging achter de bal staan en schoot de bal binnen: 3-2. NEC kwam zowaar terug in de wedstrijd en wist het PSV nog lastig te maken. Met dit resultaat komt NEC op de achtste plek en gaat het sc Heerenveen op doelsaldo voorbij.

Scoreverloop:
26′ Ritsu Doan 1-0
36′ Érick Gutiérrez 2-0
61′ Eran Zahavi 3-0
66′ Mikkel Duelund 3-1
72′ Jonathan Okita 3-2

Opstelling PSV: Mvogo; Mauro, Teze, Gutiérrez, Max; Sangaré, Doan (88′ Ledezma); Madueke (45′ Bruma), Götze, Gakpo (90′ Bakayoko); Zahavi (70′ Romero).

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Márquez, Guth, El Karouani; Schöne, Bruijn (54′ Duelund), Proper (54′ Vet); Tavsan (69′ Bronkhorst), Akman (54′ Cissoko), Okita.

Foto: Orange Pictures