NEC heeft zondagmiddag kansloos verloren in Enschede. FC Twente zegevierde in een doelpuntrijk duel met 5-2. Al vroeg in de wedstrijd kopte Douglas de Tukkers naar 1-0. De score werd in de eerste helft verdubbeld door Luc Castaignos na een goede steekpass van Nacer Chadli. Vlak na rust bracht diezelfde Chadli de marge op drie. Nick van der Velden deed iets terug voor NEC door een vrije trap uitstekend in de linkerhoek te krullen. Twente-verdediger Bengtsson tekende even later aan voor de 4-1. Uit het niets maakte Erik Falkenburg er met een mooie volley 4-2 van en in blessuretijd zorgde Felipe Gutierrez voor de eindstand van 5-2.
Opmerkelijk genoeg greep trainer Alex Pastoor flink in. Zo werden Babos, Falkenburg en George gepasseerd ten faveure van Sinouh, Amieux en de van een schorsing teruggekeerde Van der Velden. Dat het voor NEC een lastige middag zou gaan worden, was voorafgaand aan de wedstrijd al bekend. De Tukkers maakten het NEC echter nog moeilijker, want na drie minuten spelen kopte de vrijstaande Douglas raak uit een corner. Hoewel het tempo van de wedstrijd een beetje afzakte, wist Twente de score na ruim twintig minuten spelen toch te verdubbelen. 
Een lange tijd gebeurde er eigenlijk vrij weinig in de wedstrijd, maar dankzij een goede steekpass van Chadli werd Castaignos plots alleen voor Sinouh gezet en de Twente-spits faalde niet: 2-0. Het spel van Twente in de eerste helft was zeker niet hoogstaand, maar wel effectief te noemen. Als de bezoekers uit Nijmegen in balbezit waren, ging het op cruciale momenten fout in de passing. Hierdoor werd spits Platje, die toch voor de doelpunten zou moeten zorgen, niet bereikt. Zo liet NEC vrij weinig zien in de eerste helft en gingen beide ploegen rusten bij een 2-0 stand.
Na de theepauze ging het direct al mis voor NEC. Nadat de Nijmegenaren knullig balverlies leden, had Nacer Chadli opeens een vrije doortocht. Bovenberg kon hem niet bijhouden, waardoor de Belg alleen op Sinouh af kon. Op koelbloedige wijze tekende de Twente-aanvaller aan voor de 3-0. Al snel na de derde Twentse goal deed NEC iets terug. Terwijl eigenlijk al duidelijk was dat het een kansloze middag was voor de Nijmegenaren, schoot Nick van der Velden uit het niets een vrije trap prachtig in de linkerhoek: 3-1. Enkele minuten later werd het sprankje hoop aan NEC-zijde al aan diggelen geschoten. Op een voorzet van Chadli kopte Castaignos tegen de lat, maar verdediger Bengtsson kopte in de herkansing raak: 4-1.
Nadat Twente de marge weer op drie had gebracht, was het meer dan duidelijk dat de wedstrijd nergens meer om ging. Twente voetbalde eigenlijk de gehele wedstrijd al op halve kracht en zelfs daar kon NEC niks tegenin brengen. Het geloof aan Nijmeegse kant was er al weken niet; ook in Enschede was het vertrouwen ver te zoeken. Toch prikte NEC er nog een doelpuntje bij. De Tukkers waren ook niet meer helemaal bij de les, waardoor Erik Falkenburg uit het niets met een mooie volley voor de 4-2 kon zorgen. Hier bleef het niet bij, want in blessuretijd zorgde Gutierrez nog voor de 5-2, waardoor de marge voor de derde keer in de wedstrijd op drie kwam te staan. Zonder al te veel moeite won Twente dus van NEC: 5-2.
Wedstrijdverloop
3’ 1-0: Douglas.
22’ 2-0: Castaignos.
47’ 3-0: Chadli.
50’ 3-1: Van der Velden.
59’ 4-1: Bengtsson.
90’ 4-2: Falkenburg.
90+’ 5-2: Gutierrez.
Opstelling FC Twente: Mihaylov; Breukers, Douglas, Bengtsson (77’ Bjelland), Braafheid (85’ Rosales); Hölscher (73’ Eghan), Fer, Gutierrez; Chadli, Castaignos, Tadic.
Opstelling NEC: Sinouh; Will (65’ Cmovs), Bovenberg, Van Eijden, Conboy; Pálsson (77’ George), Van der Velden, Koolwijk; Foor, Platje (46’ Falkenburg), Amieux.