NEC heeft een kansloze nederlaag geleden in Den Haag. De Nijmegenaren stonden bij rust nog maar met 2-1 achter en daar mochten zij vooral Jasper Cillessen voor bedanken. Na rust legde het verrassend goed presterende ADO NEC op de pijnbank en liep de ploeg van John van den Brom uit naar 5-1. NEC eindigde tevens met tien man, na een grove charge van Niki Zimling.
De Nijmegenaren kwamen al na een kwartier op achterstand door een doelpunt van Lex Immers, die aan de buitenspelval ontsnapte, Nathaniel Will afschudde en de bal achter Cillessen schoot. Twee minuten later wist NEC de stand al weer gelijk te trekken door het achttiende doelpunt van Björn Vleminckx, op aangeven van Will. Het was meteen de enige goede actie van de rechtsback van NEC. Niet veel later trok hij Danny Buijs in de zestien aan het shirt, die daardoor naar de grond ging. Dmitry Bulykin schoot de daarop gegeven penalty hard binnen en zo trok het veel betere ADO de stand nog voor rust naar zich toe. NEC mocht Cillessen bedanken dat zij bij rust niet tegen een grotere achterstand aankeken.

De grotere achterstand kwam er in de tweede helft alsnog. Al drie minuten na rust was het Wesley Verhoek die voor de 3-1 tekende. De vleugelaanvaller mocht vrij doorlopen en van rand zestien schoot hij de bal buiten bereik van Cillessen in de verre hoek. NEC was nog niet van de schrik bekomen, of Jens Toornstra had al voor de 4-1 getekend. Met een knappe vrije trap in de kruising bracht hij NEC op een kansloze achterstand.
NEC probeerde nog wel wat terug te doen, maar alle offensieve pogingen ten spijt, de elf van Wiljan Vloet konden geen potten meer breken in Den Haag. Zimling nam nog een negatieve hoofdrol opzicht, door een aanslag met gestrekt been op Aleksandar Radosavljevic, waardoor de Deen met rood het veld moest verlaten. Met tien man moest NEC ook nog een vijfde goal van Jordy Brouwer incasseren, die een vrije trap van Verhoek binnenkopte.

NEC blijft op de elfde plaats staan, maar lijkt door de eerste nederlaag van 2011 steeds kanslozer voor een plek die recht geeft op de playoffs. De Hagenezen doen het een stuk beter, zijn AZ en Groningen op de ranglijst gepasseerd en staan nu vierde.