NEC gaat het huidige seizoen zeer waarschijnlijk niet afmaken. Het kabinet besloot dinsdag om het verbod op evenementen met vergunningsplicht tot 1 september te verlengen. Daaronder valt ook betaald voetbal, zonder en met publiek. Daardoor kunnen de competities vrijwel zeker niet afgemaakt worden en kan de blik op het nieuwe seizoen.

De laatste wedstrijd van NEC is alweer een tijd geleden. Als een van de laatste bvo’s in Nederland kwamen de Nijmegenaren op maandag 9 maart nog in actie tegen Jong FC Utrecht (1-2). De thuiswedstrijd tegen FC Volendam leek op de daaropvolgende vrijdag gewoon door te gaan, maar werd op donderdag toch afgelast na het besluit van het kabinet om evenementen met meer dan honderd bezoekers te verbieden. NEC moest nog negen speelrondes spelen, plus eventuele play-offs.

Er is nog veel onduidelijk over het vervolg in het voetbal. Bijvoorbeeld of de competities echt niet meer worden afgemaakt, of er in dat geval promotie en degradatie zal zijn en wat de financiële gevolgen zijn voor de clubs. NEC zat voor de coronacrisis al in financieel zwaar weer en dat is nu alleen maar erger aan het worden.

Foto: Rob Koppers